H2 MOBILITY и Daimler Truck инвестират 110 млн. евро във водородни станции

04.04.2022

H2 MOBILITY и Daimler Truck инвестират 110 млн. евро във водородни станции

Операторът на станции за зареждане с водород H2 MOBILITY Deutschland обяви инвестиция на стойност от 110 милиона евро за развитие на инфраструктурата си.

[✕]Daimler Truck, която също участва в проекта, посочва, че средствата ще бъдат използвани за подобрение на съществуващата мрежа, както и за изграждане на нови станции за зареждане с водород в цяла Германия.

В начинанието за създаването на новата инфраструктура участва и модела Mercedes-Benz GenH2 Truck на Daimler Truck. Той все още е прототип, задвижван от горивни клетки, който преминава през интензивна програма за тестване на писта, както и по публичните пътища.

Daimler Truck отбелязва, че на фона на стремежа към декарбонизация в автомобилния транспорт, инициативите на частния сектор, в случая H2 MOBILITY, както и създаването на подходящото законодателство със съответните рамкови условия от страна на политиците, са от съществено значение за успеха на начинанието.

Daimler Truck се стреми да предлага продуктова линия единствено от въглеродно-неутрални превозни средства за своите глобални пазари до 2039 г. За да постигне това, компанията заявява, че преследва стратегия с „две писти“ – развитие и на електрическите, и на водородните си превозни средства.

<< Обратно към новините