SAF-HOLLAND придобива британската IMS Limited

01.04.2022

SAF-HOLLAND придобива британската IMS Limited

SAF-HOLLAND, един от водещите световни доставчици на компоненти за ремаркета и камиони, придоби IMS Limited от своя ексклузивен дистрибутор IMS Group. Покупната цена е в диапазона малко над милион евро. Компанията ще бъде включена в консолидирания финансов отчет на SAF-HOLLAND Group от април 2022 г.

[✕]В момента в IMS Limited работят 19 души. Придобиването укрепва пазарната позиция на SAF-HOLLAND в Обединеното кралство и Ирландия, и има за цел допълнително да разшири пазарния дял на компанията в този важен регион.

"Близостта и директният достъп до нашите крайни клиенти са решаващите фактори за успех в транспортната и логистичната индустрия. Установената клиентска база ни предлага идеална отправна точка за обслужване на британския и ирландския пазар с цялото ни продуктово портфолио, което ще стане още по-богато в бъдеще" , каза Александър Гайс, главен изпълнителен директор на SAF-HOLLAND SE, обяснявайки причините за придобиването.

IMS Limited е доставчик на устойчиви, конкурентни и иновативни решения за транспортната индустрия, който разпространява собствените марки на Групата SAF-HOLLAND и SAUER Quality Parts в Обединеното кралство и Ирландия. SAF-HOLLAND активно работи в Обединеното кралство с решения за телематика и свързаност чрез дъщерното си дружество Axscend Ltd. от 2018 г. Придобиването ще позволи на SAF-HOLLAND да осъществи синергия чрез последователен подход към клиентите с обширното си продуктово портфолио и допълнителното разширяване на следпродажбения бизнес.

Кристоф Гюнтер, президент на компанията за региона EMEA, каза: „С придобиването на британските дейности на нашия дистрибуторски партньор IMS Group, ние осигуряваме бизнеса си във Великобритания в дългосрочен план. Чрез осигуряване на търговските дейности ние също така увеличаваме дяла си във веригата на стойност. Новият бизнес потенциал в следпродажбения бизнес също е важен за нас."

<< Обратно към новините