Камионът на 2022-а DAF очарова София

28.03.2022

Камионът на 2022-а DAF очарова София

Българската транспортна компания Юроспийд ООД демонстрира в центъра на София композиция от най-новото си поколение.

[✕]

Тя се състои от влекач DAF XF, един от триото XF, XG и XG+, което спечели престижната международна награда Камион на годината за 2022 година, и иновативно полуремарке Schmitz Cargobull, модел Ekoflex.

Като са използвали новите разпоредби на евросъюза за размерите и масата на товарните автомобили, в DAF са създали гама влекачи/товарни автомобили с чувствително по-добра аеродинамика, която съществено е повишила горивната ефективност и е намалила газовите емисии. Увеличената видимост през предното стъкло и тези на вратите, замяната на огледалата за обратно виждане със системата DAF Digital Vision и други нововъведения допринасят за значително по-висока безопасност при движение – и активна, и пасивна. Серия подобрения прави още по-удобно и кормуването, и пребиваването в кабината.

Полуремаркето Schmitz Cargobull EcoFlex, днес показано за първи път в България, също участва успешно в преследването на по-нисък разход на гориво, като дава възможност втората половина на товарното му пространство да бъде снижена плавно с 20 сантиметра в края на прицепа, с което много осезаемо намалява завихрянето на въздуха зад него.

В разговор от Юроспийд съобщиха, че техни 4-седмични тестове по пътищата на Европа и у нас с такава композиция и полезен товар 24,5 тона, са показали намаляване на средния разход с повече от 10 на сто. Впечатленията на сп. КАМИОНИ, подробности и резултати от теста ще намерите в брой 3 на списание КАМИОНИ.

<< Обратно към новините