Opel се трансформира в напълно електрическа марка

08.03.2022

Opel се трансформира в напълно електрическа марка

Opel предлага дванадесет електрически модела, както и електрически версии на цялата гама лекотоварни автомобили.

[✕]


 

До 2028 г. базираният в Рюселсхайм производител на автомобили ще прехвърли цялата си продуктова гама към модели задвижвани изцяло от електричество. Днес Opel вече предлага широка гама от електрифицирани автомобили. В момента клиентите могат да поръчат дванадесет електрически варианта – от малкия Opel Rocks-e до големия транспортер Movano-e.

До средата на десетилетието новата интерпретация на Opel Manta ще бъде представена и като акумулаторна електрическа версия. Наследниците на Opel Crossland и Opel Insignia също ще бъдат електрически и екологични, без да отделят вредни емисии в атмосферата.

„Opel следва последователен план по пътя си към електрифициране – и то за рекордно време. По този начин ние даваме своя принос за намаляване на CO2 емисиите. И няма да спрем с модифицирането на нашата продуктова гама: Заедно с нашите партньори, ние ще стартираме производството на собствени високопроизводителни батерии в Кайзерслаутерн още през 2025 г. Освен това в централата ни в Рюселсхайм се изгражда нов кампус щадящ ресурсите“, заяви главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц, обяснявайки стратегията на марката.

Крайната цел на Opel е да предложи електрически превозни средства, които напълно отговарят на изискванията на клиентите: В бъдеще това включва пробег между 500 и 800 километра и най-добрата в класа възможност за бързо зареждане от 32 километра в минута.

Клиентите на Opel могат да избират от широка гама електрически модели. Включително и всички лекотоварни автомобили за работа на Opel се предлагат и в електрифициран вариант. Opel Combo-e, Vivaro-e и Movano-e са акумулаторни електрически, докато Vivaro-e HYDROGEN предлага опция с технология на горивни клетки.

Заедно с партньорите Total/Saft, Stellantis и Opel основават „Automotive Cells Company” (ACC). Преди няколко месеца Mercedes-Benz се присъедини към това съвместно предприятие. С това партньорство страните създават играч от световна класа в областта на разработването и производството на високопроизводителни батерии за автомобилната индустрия.

Освен това партньорите обявиха, че ще увеличат индустриалния капацитет на ACC в Кайзерслаутерн до 32 GWh. Това ще бъде истинска гига фабрика за модерно производство на акумулаторни клетки, създадена в Кайзерслаутерн, традиционно място за производство на компоненти и двигатели.

<< Обратно към новините