Liebherr представя нова серия компактни товарачи

24.02.2022

Liebherr представя нова серия компактни товарачи

Компактните челни товарачи на Liebherr от своята премиера през 2013 г. до днес впечатляват клиентите с това, че са безопасни и надеждни машини с широко приложение.

[✕]Liebherr направи основно обновяване на своите компактни товарачи и допълнително разшири гамата с новия модел L 504 Compact. Най-важните иновации включват преработената кабина, която осигурява на оператора отлична видимост благодарение на големите стъкла (челно, задно и странични). Оптимизираната видимост към кофата и повдигащите рамена дава подобрен изглед към строителната площадка и следователно предоставя максимална безопасност. Поради увеличеното търсене от страна на клиентите моделите L 506 и L 508 за първи път се предлагат и като варианти Speeder. В тази си версия те могат да достигнат максимална скорост от 30 км/ч.
 
Новата серия компактни товарачи на Liebherr се състои от три модела, които са оптимално координирани един с друг. Най-малкият челен товарач на Liebherr, новият L 504 Compact, притежава качествата на по-големите модели на компанията, като същевременно е с отлично съотношение цена/качество. С многобройни нови функции L 506 Compact консолидира своята силна позиция на пазара. Както при L 504, височината на L 506 Compact остава под 2,5 м, което го прави лесен за транспортиране с ремарке. Новият L 508 Compact е по-голям и по-широк от другите два компактни товарачи на Liebherr. Неговата мощност при работа получи вече добри отзиви от клиентите.
 
Универсални и мощни
Новите компактни товарачи имат здрави повдигащи рамена със Z-образна кинематика, което улеснява използването на голямо разнообразие от прикачни устройства. Liebherr оптимизира паралелното насочване за безопасна и прецизна работа при използването с вилици. Това е от решаващо значение например при транспортиране на палети с павета или плочки за настилки в градината, както и за други приложения в областта на озеленяването. За да увеличи още повече обхвата на приложенията на новата гама, Liebherr предлага като опция рамена с още по-високо повдигане за моделите L 506 и L 508. Това позволява на компактните товарачи да товарят материалите на по-високи транспортни превозни средства.
 
Челните товарачи са изправени пред безброй предизвикателства, особено когато се използват за градски проекти: транспортиране на материали с различни кофи или вилици, изкопни работи с кофа 4 в 1, почистващи дейности в сухи или зимни условия са само някои от примерите. За да гарантира постигането на отлични резултати в това голямо разнообразие от приложения, Liebherr предлага своята напълно автоматична система за бързо свързване LIKUFIX за трите нови компактни товарачи. LIKUFIX позволява на оператора на машината да превключва между механични и хидравлични работни инструменти от кабината за секунди с натискане на един бутон. Това спестява време и намалява риска от злополуки, тъй като операторът не трябва да напуска кабината при смяна на работния режим.
 
Нова кабина и функционален дизайн
Добре обмислени решения на производителя могат да бъдат видени и в подобрената нова кабина. В нея може да се влезе чрез здрави, подсилени стъпала. Трябва да се отбележи, че при новите модели товарачи Liebherr увеличи използваното количеството стъкло в кабината. Челното стъкло вече достига дори до зоната на краката на оператора. Това гарантира по-добра видимост във всички посоки. Задното стъкло е извито отстрани, което позволява безпрепятствен изглед към задната част на машината. Новите компактни товарачи могат да бъдат оборудвани с резервна камера като опция за още по-голяма безопасност при движение на заден ход.
 
Множество детайли, като добре подредените елементи за управление или практичните зони за съхранение в кабината, повишават комфорта на оператора. С доказалия своята практичност джойстик за управление на Liebherr операторът може безопасно да управлява повдигащите рамена и прикачните устройства на машината. Това важи и за допълнителния миниджойстик, който се използва за управление на допълнителни хидравлични функции. Като опция се предлага и безстепенно регулируема кормилна колона. Дисплеят, стандартен за всички модели, също може да се регулира.
 
Новите компактни товарачи на Liebherr се отличават с модерен и функционален дизайн. Капакът на двигателя е с динамична и изчистена форма, с отлична видимост от кабината. Повдигащите рамена имат дизайн, който оптимизира изгледа към приставките и обработвания материал. Ниският център на тежестта осигурява оптимално разпределение на теглото при новите компактни товарачи. Резултатът от всички нови функции и модерен дизайн е висока стабилност, интуитивно управление и безопасна, удобна работа.

<< Обратно към новините