DAF започна тестове на новa генерация камиони за дистрибуция

09.02.2022

DAF започна тестове на новa генерация камиони за дистрибуция

Съвместно със свои водещи клиенти, DAF Trucks започна мащабни полеви тестове, които ще бъдат последната фаза в разработването на изцяло ново поколение камиони за дистрибуция.

[✕]Те ще имат ДНК-то на новото поколение XF, XG и XG⁺, с най-високи нива на качество, безопасност, ефективност и комфорт на водача, заявява производителят.

Пускането на новото поколение камиони XF, XG и XG⁺ бе съпътствано с огромен успех в цяла Европа. След първите тестове камионите бяха положително оценени от транспортните медии и скоро след това новата серия беше коронована за „Международен камион на 2022 г“. Изборът беше направен от жури, състоящо се от редактори и водещи журналисти в областта на индустриалните превозни средства от 24 основни издания за камиони от цяла Европа, сред които и списание КАМИОНИ.

С впечатляващите поръчки от близо 20 000 бройки още преди официалното стартиране на производството в началото на ноември, „тризнаците“ счупиха всички рекорди в 93-годишната история на нидерландския производител на камиони.

Тестваните в полеви условия камиони за дистрибуция на DAF от новото поколение използват същата платформа като наградените тежкотоварни камиони за превози на дълги разстояния, които са и първите автомобили за работа, разработени с оглед на новите европейски разпоредби за маса и размери. Новата серия камиони за дистрибуция ще промени картината по отношение на пътната безопасност, ефективността и ниските емисии, както и за комфорта на водача, добавят от DAF.

„Със серията XF, XG и XG⁺, DAF постави началото на бъдещето в тежкотоварните превози на дълги разстояния“, коментира Рон Борсбум, изпълнителен директор Развитие на продуктите. „Сега предстои да навлезем и в бъдещето на регионалната и национална дистрибуция. Директна визия, позиция на сядане, ергономичност, позициониране и завършек. Всичко това ще бъде от ново поколение, за да имаме максимална ефективност на превозното средство, и при возене и за управление.“

DAF ще представи новото си поколение камиони за дистрибуция през втората половина на 2022 година. Новата серия ще бъде в допълнение към широката гама от универсалните камиони DAF CF.

<< Обратно към новините