Лекотоварната гама на Opel с 12,1 % пазарен ръст в Европа

15.12.2021

Лекотоварната гама на Opel с 12,1 % пазарен ръст в Европа

От Opel съобщават за значително увеличени продажбите на лекотоварните си автомобили в Европа през първите 11 месеца на 2021 г. В сравнение със същия период на миналата година продажбите са нараснали с 12,1% до около 100 000 единици.

[✕]Високите резултати на важни пазари като Германия (+9,0%), Великобритания (+8,1%), Франция (+25,2%) и Испания (+6,0%) допринасят значително за този ръст.

Голям е ръстът в продажбите през отчетения период и на електрическия среден ван Vivaro-e на Opel и на Vauxhall. В Европа Vivaro-e води в D сегмента с 21% пазарен дял. Сред всички електрически лекотоварни превозни средства моделът е убедително на трето място. Във Великобритания Vauxhall Vivaro-e държи пазарен дял от почти 50% в сегмента, а в Германия Opel Vivaro-e трети в класацията.

В Германия регистрациите на Combo са се увеличили с 27% в сравнение със същия период на миналата година, отбелязвайки най-високият ръст на продажби на лекотоварната гама на Opel. Засилен интерес се наблюдава и към наскоро представеният електрически компактен ван Combo-e.

В момента на мода сред клиентите излиза електрическият Vivaro-e. Vauxhall, марката на Opel за Великобритания, вече има подписани договори за 3000 електрически автомобила Vivaro-e с компанията British Gas и за още 655 със сервизната компания Mitie.

В допълнение към компактния Combo и средноразмерния ван Vivaro, Opel предлага и големия ван Movano и електрическия му вариант Movano-e, който както и при останалите електрифицирани модели гарантира функционалност и обем на товарене, както при конвенционалните автомобили. Opel вече предлага цялата си лекотоварна гама и в електрически варианти, които могат да бъдат поръчани.

През последните години лекотоварните автомобили на Opel се радват на признание и от специализираните медии, и от клиенти. Opel Combo и Opel Vivaro-e са носители на наградата Ван на годината съответно за 2019 и 2021 г. Голям почитател на електрическите микробуси произведени в Рюселсхайм е легендата на алпинизма Райнхолд Меснер, който използва Opel Zafira-e Life и Opel Vivaro-e за превоз на екипировка и доставки.

<< Обратно към новините