Leyland Trucks произведе половин милион камиони DAF

14.12.2021

Leyland Trucks произведе половин милион камиони DAF

Leyland Trucks, базираният в Обединеното кралство производител на пълната гама камиони DAF, отпразнува производството на своя 500 000-ен автомобил. Юбилейният камион – 16-тонен GVW DAF LF 210, беше предаден на клиента Minoli на специална церемония на производствената линия.

[✕]DAF LF 210 е първият от четирите нови камиона за Minoli – водещ вносител и дистрибутор на италиански порцеланови плочки. Две от превозните средства са оборудвани с двигател PACCAR PX 5 с мощност 210 к.с. и задно въздушно окачване за транспортиране на най-добрата керамика. Minoli, със седалище и дистрибуторски център в Оксфорд, и офиси и шоуруми в Лондон, остава изключителен и лоялен оператор на DAF в продължение на почти 40 години.

DAF LF е най-популярният камион за дистеибуция в Обединеното кралство. Minoli избира DAF и базирания в Лондон дилър HTC Group, за получи надеждни, здрави превозни средства, които са специално създадени в хармония с взискателните и често променящи се нужди.

Увеличеното търсене на продуктите на Minoli, стремежът към постоянно повишаване на ефективността и съгласуваните усилия за намаляване на емисиите изискват непрекъснат цикъл на инвестиции за разширяване и модернизиране на флотаi. С най-новите си попълнения Minoli вече ще работи с 14 камиона DAF. Сред причините за компанията да избере най-популярния дистрибуционен камион в Обединеното кралство са водещия в бранша полезен товар и комфорт за водача на LF, както и изключителното управление и маневреност на превозното средство.

„Чувстваме се много привилегировани, че бяхме поканени в Leyland Trucks, за да отбележим такъв важен етап в историята на компанията“, каза Джонатън Миноли. „Горди сме, че нашите камиони са произведени във Великобритания и така подкрепяме британската индустрия. Ние сме оператор на DAF вече почти 40 години – и връзката ни с марката е изградена върху качество и надеждност, което от своя страна ни позволява да отговаряме на нуждите на нашите клиенти ден след ден и година след година.

Заводът за асемблиране на Leyland е построен през 1979 г., а производството започва през 1980 г. Днес Leyland Trucks заема площ от 86 акра с 93 000 квадратни метра покрито производствено пространство. Работната сила е от 1000 души. Настоящите гами включват моделите LF, CF, XF, а вече и гамата на DAF от ново поколение XF, XG и XG+ – избран за „Международен камион на годината 2022“.

<< Обратно към новините