DB Schenker поръча 1500 електрокамиона Volta Zero

07.12.2021

DB Schenker поръча 1500 електрокамиона Volta Zero

Една от водещите световни логистични компании DB Schenker и производителят на електрически търговски превозни средства Volta Trucks сключиха предварителен договор за доставка на 1500 електрокамиона.

[✕]

Това е най-голямата поръчка за електрически камиони с нулеви емисии в Европа до момента.

„Имаме много предизвикателства, които трябва да преодолеем по пътя към въглеродната неутралност, казва Сирил Бонджан, изпълнителен вицепрезидент по сухопътен транспорт в DB Schenker в Европа. - Мащабното партньорство с Volta Trucks ни позволява значително да увеличим темпа на електрификация на нашия автопарк и да инвестираме в по-екологични транспортни решения. Това ни доближава до нашата цел за въглеродно неутрална логистика."

DB Schenker ще тества първия прототип на Volta Zero Trucks в реални условия през пролетта и лятото на 2022 г. Резултатите от тези тестове ще се използват при серийното производство на 1470 електрокамиона по сключения договор. Превозните средства ще бъдат произведени в базата на Volta Trucks в Щайр, Австрия.

Напълно електрическите 16-тонни Volta Zero ще се използват в европейските терминали на DB Schenker за транспортиране на стоки от разпределителни центрове до градските центрове и райони. Това са местата, където иновативният дизайн на камиона, кабината, ориентирана към безопасността на участници в движението, и задвижването с нулеви емисии предлагат най-големите предимства. Първоначално, новите превозни средства ще бъдат използвани в 10 бази на логистичната компания в 5 държави.

Партньорите ще работят заедно по разработването на спецификации за по-рано обявения 12-тонен вариант Volta Zero.

<< Обратно към новините