Daimler Buses продава завода си за минибусове на AEQUITA

25.11.2021

Daimler Buses продава завода си за минибусове на AEQUITA

Daimler Buses ще се фокусира върху производството на автобуси над 8 тона и шасита, затова ще продаде завода си за минибусове в Дортмунд на германската индустриална група AEQUITA.

[✕]

В бъдеще време Daimler Buses ще се концентрира върху основния си бизнес върху производството на комплектовани автобуси над 8 тона. В светлината на този нов фокус Daimler Buses продаде базирания в Дортмунд завод.

Mercedes-Benz Minibus GmbH на мюнхенската индустриална група AEQUITA. AEQUITA поема компанията за микробуси, която има около 240 служители, като по този начин ще гарантира бъдещето на обекта в Дортмунд.
Двете страни подписаха договор за покупко-продажба на 22 ноември 2021 г. Сделката ще бъде завършена на 01 януари 2022 г. Производството на микробуси с марка Mercedes-Benz в завода в Дортмунд ще продължи. Ще има тясно партньорство между Daimler Buses и AEQUITA в областта на продажбите и следпродажбеното обслужване.

Д-р инж. Аксел Гейер, управляващ партньор на групата AEQUITA заяви: „Много се радваме да приветстваме служителите на Mercedes-Benz Minibus GmbH в нашата група. Бизнесът с микробуси има много добри възможности за растеж, с които ще се справим заедно в дългосрочно партньорство с Daimler. Daimler вече е най-големият клиент на AEQUITA, който представлява дял от над 25 процента от нашите продажби. Благодарим на Daimler за доверието към нас и ще се стремим да засилим още повече това тясно партньорство."

<< Обратно към новините