Министър Комитова изиска проверка на участъка от АМ Струма в района на катастрофата

23.11.2021

Министър Комитова изиска проверка на участъка от АМ Струма в района на катастрофата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на АПИ и ДНСК във връзка с тежкия инцидент на АМ Струма.

[✕]По разпореждане на регионалния министър е сформирана работна група, която в 5-дневен срок след като бъде допусната до мястото на катастрофата, трябва да направи оглед и да провери настилка, пътни знаци, ограничителни системи, хоризонтална маркировка и въз основа на тях да представи доклад за състоянието на участъка и да се прецени какви мерки ще бъдат предприети за възстановяването им.

Пътнотранспортното произшествие в нощта на 23 ноември е при приблизителен км 31+900 на автомагистрала Струма. В този участък няма концентрация на пътни инциденти. Отсечки с концентрация на ПТП за 2020 г. по данни на МВР на територията на област Перник са участъкът от км 35+500 до км 36+100 на АМ Струма и път I-1 София – Кулата от км 287+000 до км 287+300, съвпадащ с пътен възел Даскалово.

Към момента заради пътния инцидент движението в двете посоки на АМ Срума е ограничено в участъка от пътен възел Даскалово до пътен възел Долна Диканя. Обходният маршрут е от пътен възел Долна Диканя - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел Даскалово.

<< Обратно към новините