Waberer’s инвестира 50 милиона евро в 570 нови DAF XG

22.11.2021

Waberer’s инвестира 50 милиона евро в 570 нови DAF XG

Унгарският доставчик на логистични услуги Waberer's обяви закупуването на 570 влекача от серията DAF XG. Като ВИП клиент, компанията вече е получила първите 5 камиона, преди серийното производство да започне официално.

[✕]

В изявлението на Waberer’s се казва, че до второто тримесечие на 2022 г. останалата част от партидата ще бъде интегрирана във вътрешния и международния флот на унгарската компания. Някои от камионите ще бъдат използвани и от полското дъщерно дружество Link.

„Новата инвестиция е следващата стъпка в нашата програма за подмяна на автопарка, което ни прави отново лидери в Европа, тъй като средната възраст на автопарка на Waberer's Group ще бъде намалена на до 2 години“, казва Жолт Барна, главен изпълнителен директор на Waberer's International Plc.

Барна нарече камионите, известни с по-голямата си кабина - „мечта за шофьорите“. Обширната кабина е една от причините компанията да избере XF. Освен емисиите и икономиите на гориво, за ръководството е било важно „да осигури най-високо ниво на комфорт за водачите”.

„Новите модели XF, XG и XG+ предлагат най-високо качество, 10% подобрена горивна ефективност, пълен набор от функции за пасивна и активна безопасност, и най-високо ниво на комфорт за водача. Серийното производство на новото поколение на DAF ще започне през декември 2021 г. Преди да започне производството на серията, ние предложихме на някои от водещите европейски превозвачи и логистични компании възможността да изпробват новото поколение. Работим с групата на Waberer от много години, така че сега предаваме 5 нови влекача XG като част от нашата програма за ключови клиенти“, каза Петер Гавалер, управляващ директор на DAF Hungary Kft.

DAF е първият европейски производител на камиони, който пуска на пазара по-големи влекачи с кабина, отговарящи на новите стандарти на ЕС. Новата гама XG има допълнително 330 мм пространство в задната част на кабината, което я прави най-просторната на пазара. Подът на кабината е 125 мм по-висок от при XF, а в средата има стъпало от 50 мм. Височината в изправено положение е 1980 или 2220 мм.

Според финансовия отчет на групата, флотът на Waberer се състои от 2768 тежкотоварни превозни средства през третото тримесечие на 2021 г. Това е резултат на сериозното намаляване на флота, чрез което ръководството се опитва да стабилизира компанията. През 2018 г. Waberer's имаше 4450 камиона, три години по-късно този брой е почти наполовина.

През септември групата стана първата в Унгария, която започна да тества електрически влекач на Volvo, а сега повече от 500 нови влекача на DAF влизат в компанията.

<< Обратно към новините