Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Toyota Hilux печели Международната награда за пикап 2022/2023

18.11.2021

Toyota Hilux печели Международната награда за пикап 2022/2023

На специална церемония Solutrans Diner de Gala на 17 ноември 2021 г. в Лион новият Toyota Hilux беше обявен за носител на 6-та Международна награда за пикап (IPUA) 2022/2023*.

[✕]Връчването на най-престижната награда в сегмента на еднотонните пикапи беше направено по време на изложението Solutrans 2021. На церемонията в Зала 2.2 на EurExpo присъстваха над 900 гости.

„На всеки две години от 2009 г. насам Международната награда за пикап (IPUA) се връчва на най-ефективния еднотонен пикап. Като многофункционални превозни средства, произвеждани и продавани в световен мащаб, както пикапите, така и пазарът им продължават да се развиват от много марки, като поставят високи стандарти за производителност, безопасност, комфорт на водача и пътника“, обясни Джарлат Суини, председател на журито на Международен ван на годината, което организира и надпреварата за пикапи.Преди да се избере крайният победител, номинираните пикапи се оценяват и анализират от експертната група от журито IVOTY по време на специално организиран паралелен тест. През тази година тестът се проведе в Хърватия в началото на октомври, близо до Задар. Изборът този път бе между трима конкуренти, като Toyota Hilux излезе победител в съревнованието с Isuzu D-Max и останалият на трето място Jeep Gladiator.Коментирайки постижението, Дидие Гамбар, вицепрезидент на Toyota Motor Europe по продажби и маркетинг каза: „С повече от 50 години опит, Hilux винаги е символизирал изключително качество, издръжливост и надеждност, както и високи офроуд характеристики. Сега с новия Hilux 2020, ние разширихме гамата от двигатели с новия 2.8 D, който предлага още повече финес и мощност и ни позволява да отговорим на нуждите на клиентите, желаещи не само работен кон, но и превозно средство за свободното време. Така че тази награда е признание за всички присъщи качества на новия Hilux, допълнени с още повече възможности. И искаме да благодарим на всички членове на журито за тяхното признание. Hilux е част от гамата лекотоварни автомобили на Toyota и въпреки недостига на полупроводникови компоненти, ние ще постигнем в Европа нов абсолютен рекорд с шестцифрен брой в продажбите на лекотоварни автомобили."

Досегашни носители на престижната титла IPUA са Volkswagen Amarok и Ford Ranger (по два пъти) и Nissan Navara.
__________________________________________________________________________________________________________
*Гласовете на журито бях преброени независимо от RHA в Лондон
IVOTY Co. Ltd. – www.van-of-the-year.com

<< Обратно към новините