Homtruck ще бъде на пътя през 2024 г.

15.11.2021

Homtruck ще бъде на пътя през 2024 г.

Farizon Auto, марката за автомобили за работа на Geely Holding Group, представи своя умен влекач от ново поколение - Homtruck. Неговото производство и първите доставки са планирани за началото на 2024 г.

[✕]

С Homtruck компанията-майка на Volvo обещава „един от най-модерните и най-чисти автомобили за работа на пътя“. Той ще се фокусира върху ефективността и безопасността на водача и пешеходците , но също така и към устойчивите двигатели.

Избор на задвижване за Homtruck

С Homtruck купувачът може да се върне към редица опции за задвижване, включително удължител на пробега, метанолов хибрид, както и чисто електрическо задвижване с опция за смяна на батерията. Инженерите на Farizon Auto са работили интензивно, отчитайки желанията на шофьорите на камиони и операторите на автопаркове при разработването на хардуерните и софтуерни решения на Homtruck.

Големите бази данни обещават по-голяма ефективност

Homtruck е в състояние да се свърже с платформите за големи бази данни на логистичната мрежа, за да помогне на шофьорите да получават оптимални поръчки в реално време, да анализират и проследяват доставките, както и да изчисляват оперативните разходи по маршрутите си. „Мозъкът“ на Homtruck може да използва сензори, за да анализира данните за трафика в реално време и да получава препоръки за маршрут. В допълнение, системата за управление на енергията може също да контролира захранването или горивото на Homtruck за оптимална икономическа ефективност, също и да препоръчва оптимални маршрути за зареждане или почивка на водача.

Приятна атмосфера за шофьора на камиона

Целта на дизайнерите е и да създадат комфортна зона за шофиране и почивка. Камионът има баня с душ и тоалетна, единично легло, хладилник, чайник, кухня и дори малка пералня. Ергономичният дизайн на седалката и камерата с висока разделителна способност са проектирани да гарантират, че водачът е отпочинал и концентриран. AI асистент свързан с 360-градусови камери, информира за всички проблеми с превозното средство. Интериорът на Homtruck включва меки на допир материи от природата, устойчиви пластмаси и материали от бамбук, „за създаване на здравословна, екологична среда“, както казват от Geely.

Ниво 4 на автономно шофиране

При нарастващ брой избрани маршрути Homtruck ще може да използва автономни функции от ниво 4. За по-дългите пътувания дъщерното дружество на Geely - Farizon Auto, ще въведе функции за конвой, които ще позволят на камионите да комуникират помежду си. Хардуерни сензори като лидар, милиметрова вълна и ултразвуков радар ще бъдат част от стандартното оборудване, както и комуникационните системи 5G и V2X. Homtruck ще получава и софтуерни сателитни надстройки (OTA).

<< Обратно към новините