Премиера: Scania представи новите двигатели Super

11.11.2021

Премиера: Scania представи новите двигатели Super

По време на атрактивна онлайн премиера Scania обяви пускането на пазара на новата си гама двигатели Scania Super, както и на още редица продукти, услуги и иновации.

[✕]


 

Scania Super е гама 13-литрови двигатели, които могат да работят на биогорива. Процесът на създаването на новата гама трае пет години и е несравнимо научно и инженерно постижение при двигателите с вътрешно горене. Според производителя, новите двигатели предлагат най-добрата горивна икономичност и то по устойчив начин. Двигателите Scania Super са по-здрави и имат по-дълъг експлоатационен живот.
 
Освен новите двигатели, Scania представи и ново силово предаване, предлагащо гама от четири различни двигателя Super и две скоростни кутии Opticruise – вече излязлата G33, както и новият модел G25. Изцяло преработените скоростни кутии са съществена част от новото силово предаване. Те са с до 75 кг по-леки и с изцяло алуминиев корпус. Всичко е създадено така, че да спомага за максимални икономии на гориво. От Scania заявяват, че постигнатите икономии на гориво ще бъдат 8%, дори повече в някои случаи.
 
ProCare е друга нова премиум услуга на Scania, която ще намали непланираните престои до нула. Тази система се фокусира върху подновяване на компонентите, преди да се повредят. Отчетите за състоянието на автомобила непрекъснато се оценяват от производителя.
 
Всички новости на шведската компания могат да бъдат видени в иновативния дигитален портал Scania Super.

Scania ще продължи с премиерите по време на събитие на живо, което ще се проведе през средата на ноември в централата на компанията в Сьодертеле, Швеция. На събитието ще присъства и редактор от списание КАМИОНИ.
 
Всичко за премиерите на Scania четете в декемврийския брой на списание КАМИОНИ – на хартия и онлайн на www.transport-press.bg

<< Обратно към новините