Първият камион DAF New Generation слезе от производствената линия

09.11.2021

Първият камион DAF New Generation слезе от производствената линия

Първият камион от продуктовата линия DAF New Generation е слязъл от производствената линия в завода на компанията в Айндховен. Съобщението от производителя идва приблизително пет месеца след официалното представяне на моделите XF, XG и XG+.

[✕]

От DAF посочват, че моделите представляват „напълно нова платформа за превозни средства, която е напълно подготвена за алтернативните батерийно-електрически и водородни задвижвания на бъдещето“.

DAF допълват, че новите камиони предлагат 10-процентна икономия на гориво и до 14% повече вътрешно пространство. Някои експерти смятат, че последното ще се окаже особено важно на фона на нарастващия недостиг на шофьори в Европа. Тенденциите са пространството и комфортът за шофьора да се оценяват все повече през следващите години.

Коментирайки началото на серийното производство, президентът на DAF Хари Уолтърс каза:
„DAF е не само първата компания, която постигна това, но и единствената засега. Това означава, че нашите камиони за превози на дълги разстояния – новите XF, XG и XG+ – са поставили нов еталон за ефективност, безопасност и комфорт на водача. Това и бяха основните причини, поради които Европейската комисия даде на производителите на камиони картбланш за разработване на нови, оптимални кабини. Удължавайки предната част с 16 сантиметра и обръщайки максимално внимание на аеродинамиката, успяхме да постигнем икономии от 10% в разхода на гориво и подобно намаляване на емисиите на CO2.”

Според DAF, първият камион от новото поколение е доставен на Андре Вербек, управляващ директор и собственик на холандската фирма Verbeek Agra Vision. Тя е специализирана във вътрешния и международния транспорт на домашни птици и яйца с помощта на автопарк от 30 превозни средства, 25 от които са DAF.

Камионът ще се използва от Hennentransport Hooijer, дъщерно дружество на André Verbeek. Щастливият собственик казва, че новият камион има „превъзходно ниво на комфорт за водача“:

„В допълнение към ненадмината надеждност и ниските разходи на километър, превъзходното ниво на комфорт за водача също е важна причина за нашето решение да изберем DAF. И с новия топ модел XG+, DAF отново постави нов стандарт в бранша. Това е много важен фактор в тези времена на недостиг на шофьори.”

<< Обратно към новините