Новият верижен кран на Liebherr вече е тук

01.11.2021

Новият верижен кран на Liebherr вече е тук

Време е за нещо ново от Liebherr! В лицето на LR 1700-1.0 немска компания намира достоен наследник на успешния модел верижен кран LR 1600/2.

[✕]Новият верижен кран Liebherr LR 1700-1.0 вече набира сериозна популярност по строителните обекти. Първият проект, на който бе тествана машината, завършени с огромен успех. 700-тонният кран напълно оправда високите очаквания, поставени пред него, на премиерата си във вятърна ферма близо до Падерборн, Германия. Местната компания Hofmann KranVermietung GmbH & Co KG, дъщерно дружество на Bracht Group, използва крана за издигане на вятърна турбина Nordex Delta 4000. LR 1700-1.0 майсторски се справи със сглобяването на 96-метрова бетонна кула за турбината с височина 164 метра. Най-тежките компоненти, част от задвижващия механизъм, бяха с брутно тегло от 72 и 75 тона.
 
За изпълнението на този нелек проект LR 1700-1.0 беше оборудван с 165-метрова главна стрела. Това включва девет секции на стрелата на малко по-широката H-версия (Heavy), всяка с дължина 12 метра. „H-стрелата ни позволява да работим при по-големи натоварвания“, обяснява операторът Кристоф Бергмайер. По-голямата устойчивост на тази конфигурация на стрелата може да спести на крана и монтажните екипи чести спирания на работата поради прекомерно силен вятър. Liebherr позволява LR 1700-1,0 да работи при скорост на вятъра от 11,2 метра в секунда, като това е валидно и за всички LR кранове със специална конфигурация на оборудване, пригодено за извършване на дейности, свързани с вятърна енергия. Само при минимално намалено натоварване тази стойност може да се увеличи до 13,4 метра в секунда, което безценно предимство за клиентите и крайните потребители.
 
Двамата оператори на Liebherr LR 1700-1.0 споделиха своите впечатления от работата с машината. „Кранът може да се управлява много лесно и ефективно дори когато е много натоварен и на големи височини. Дори и най-тежките товари бяха обработени без никакви проблеми“, съобщава Кристоф Бергмайер, който се редува със Стефан Дикел при управлението на крана Liebherr. Неговият кратък извод след първата работа с новия модел LR 1700-1.0: „Мощен кран, който е наистина лесен за работа!“

<< Обратно към новините