Ford Transit Custom със златно отличие от Euro NCAP

01.11.2021

Ford Transit Custom със златно отличие от Euro NCAP

Ford Transit Custom – най-продаваният ван в Европа в 1-тонния сегмент – получи за своите усъвършенствани асистиращи системи в помощ на водача златна награда и най-висока оценка от независимата организация за безопасност на превозните средства Euro NCAP.

[✕]


 

Новата награда прави Ford единствения производител на лекотоварни автомобили, получил златни отличия за вановете си както в 1-тонния, така и в 2-тонния сегмент, след златния статус и за по-големия Ford Transit през миналата година. Ford в момента е и единственият производител с повече от един ван със златен статут в своята гама, като Transit получава най-висок резултат от всички тествани возила.

„Безопасността на водача е основен приоритет за нас и клиентите ни, затова проектираме нашите ванове така, че да помогнем на всеки бизнес да защити своя персонал и да съдействаме за предотвратяване на инциденти на пътя“, каза Ханс Шеп, Генерален мениджър лекотоварни автомобили във Ford Европа. „Радвам се да видя признанието на Euro NCAP за лидерството на Ford в безопасността при вановете, тъй като ние използваме всяка възможност, за да добавим стойност към бизнеса на нашите клиенти.”

Златният рейтинг на Transit Custom е резултат от надградения набор от технологии за безопасност, включително стандартизираната по-рано тази година система, напомняща за поставяне на предпазния колан.Другите подобрения, които ще са налични в Transit Custom от началото на 2022 г., включват ново дигитално огледало за обратно виждане, предлагащо два пъти по-голямо зрително поле в сравнение с конвенционалния ретровизьор. То ще подпомогне шофьорите на всички видове товарни и пътнически модели, при които видимостта назад често е затруднена. Клиентите с ванове ще могат да се възползват и от осветление с LED-релси на тавана в товарното пространство, както и от практичната опция за двоен под в багажния отсек и допълнителни под-подови чекмеджета за още товари, налична и за къса, и за дълга база. Стилна нова боя Gray Matter се присъединява към цветовата палитра на Custom.Ford също така представя нов вариант със 150 к.с. на своя доказан 2,0-литров EcoBlue дизелов двигател за моделите Transit Custom Kombi, Tourneo Custom и Transit Nugget. Новият двигател се предлага с 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия и може да бъде специфициран с 48-волтова мека хибридна технология на Ford, която намалява разхода на гориво в градски условия с до 5,9%.

Transit Custom е най-продаваният автомобил на Ford в Европа със 117 014 регистрации през първите девет месеца на 2021 г.1, общо за ван и за пътническия модел Tourneo Custom.

<< Обратно към новините