Schaeffler инвестира в изкуствен интелект

26.10.2021

Schaeffler инвестира в изкуствен интелект

Schaeffler се присъединява към единадесет други партньори за създаването на парк за изкуствен интелект/ИИ (KI Park e.V.) в Берлин, който ще насърчава приложения на ИИ в реалния живот. По-голямото използване на изкуствения интелект е неразделна част от стратегията за дигитализация на Schaeffler.

[✕]Целта на KI Park е не само да насърчава приложения на ИИ в живота, но и да разработи свързаните етични и регулаторни рамки за Германия и останалата част от Европа. Членовете на новото общество включват големи компании и организации от бизнеса, науката и правителството. „Целта ни като основател на KI Park е да отключим нови ИИ и възможности за дигитализация, за да гарантираме, че Schaeffler Group е добре позиционирана за бъдещето. Очакваме с нетърпение да работим с другите учредители” коментира Клаус Розенфелд, изпълнителен директор на Schaeffler.

Дигитализацията и ИИ предлагат големи възможности

Технологиите за цифровизация, особено ИИ, представляват големи възможности за Schaeffler и неговите клиенти. Компанията има стратегия за цялата група за всички свои дейности по дигитализация, която прилага системно чрез цялостна координирана програма от инициативи за цифровизиция. ИИ е основна част от това.

Schaeffler вече използва интелигентно интегрирани производствени мощности, за да намали значително времето за производство. Компанията използва изкуствен интелект и машинно обучение на ниво машина и в облака, за да оптимизира непрекъснато много аспекти от операциите в заводите, включително циклите на поддръжка. За да подпомага своите служители в ежедневната им работа, компанията работи върху усъвършенствани, интелигентни функции за подпомагане, които позволяват взаимодействие на естествен език между хората и машините.

Цифровата услуга с добавена стойност на Schaeffler OPTIME интегрира мониторинг на състоянието и превантивна поддръжка в една система, подобряваща значително ефективността на клиентите. Експертите на Schaeffler си партнират с учени за провеждане на изследвания в индустриални приложения на ИИ и в центъра за напреднали изследвания на Schaeffler (SHARE) в университета Фридрих-Александър в Ерланген-Нюрнберг, създаден през 2016 г.

<< Обратно към новините