Брертън се вкопчи в титлата на Goodyear Cup

26.10.2021

Брертън се вкопчи в титлата на Goodyear Cup

В последния състезателен уикенд на пистата Мизано Шейн Брертън успя да задържи титлата и това е втората му победа в категорията, след като спечели титлата през 2018 година.

[✕]Новокоронясаният шампион обаче не можа да постигне победа „с явно превъзходство“: съперникът му Тео Калвé се справи блестящо, за да завърши втори за сезона и в съботното Състезание 2 си осигури максимум точки, докато Брертън финишира трети.

Британецът, който не един път през сезона се държа на пистата като играч на ръгби, имаше преди Мизано аванс от 27 точки. И докато голямата част от участниците в състезание 3 усилено се бореха помежду си, Брертън предпочете да не рискува, наведе глава и мирно и кратко финишира втори на подиума за Goodyear Cup, осигурявайки си титлата в категорията.

В действителност битката за шампионската титла се реши още след като Калвé в началната обиколка стана жертва на инцидент и бе принуден да се оттегли. Така, дори Брертън също да не бе завършил състезанието, с преднината си от 27 точки вече бе недостижим, каквото и да се случеше в Състезание 4.

А младият французин, независимо, че вече не можеше да обърне хода на битката, се представи чудесно и то не само в класа на Goodyear Cup, но и в общото класиране. В Състезание 2 в Италия брилянтно каращият Тео трябваше през всички 12 обиколки да се защитава от Йохен Хан, новия шампион Норберт Киш, Саша Ленц и Адам Лацко – топ пилотите през изминалия сезон.

Състезателят на Buggyra Racing, който през този сезон спечели и шампионата на Франция с камиони, отбеляза общо 11 победи за купата на Goodyear и завърши осми в общото класиране, при положение, че заради френската титла пропусна едно от участията си в ETRC.

Щефен Фаас завърши сезона с два подиума в Мизано и трети в класирането. Германският пилот се представи непостоянно през сезона, но показа, че в добър за него ден претендира и за първото място в категорията.
Джейми Андерсън спечели две втори места във финалния кръг на шампионата и завърши четвърти в надпреварата за купата на Goodyear. Сезонът не бе лек за британеца, който започна сезона с напълно нов камион с нов дизайн, но пък показа, че новата му конфигурация има потенциал, като спечели победи при откриването на сезона в Унгария и след това на Ле Ман.

не завърши по най-добрия начин за Алиа Колоч с отпадането й в последното състезание, но петото й място в надпреварата за купата на Goodyear при първия й пълен сезон е успех, успех е и подиумът, който постигна в предпоследното състезание на Харама.

Звезда на уикенда в Goodyear Cup в Мизано без съмнение бе Лукас Хан. Направи впечатляващи състезания, като взе 2 победи и подиум в последния кръг от сезон 2021, за да завърши седми в класирането на Goodyear Cup.

<< Обратно към новините