Mammoet ще си сътрудничи с Cometto по проект

26.10.2021

Mammoet ще си сътрудничи с Cometto по проект

Световният лидер Mammoet вече използва Cometto MSPE като нов тип и марка в своя парк от самоходни модулни ремаркета.

[✕]


 

Първа мисия се изпълнява в Обединеното кралство с три линии с по 28 моста (общо 84) за преместване на носещи конструкции с тегло между 1850 и 2300 тона.

В това сътрудничество между Cometto и Mammoet ползотворно се комбинират двама партньори с водеща компетентност в специалния и тежкотоварен бизнес. „Гордеем се, че доставяме в световен мащаб превози и повдигане на особено тежки товари с нашите самоходни превозни средства“, казва търговският мениджър на Cometto Йоахим Колб. След подробно обучение операторите на Mammoet изпълняват първата задача: транспортират на Острова основа на мачта.

Внушителната основа е висока 90 метра и тежи 2035 тона. Екипът Mammoet превозва товара на три линии Cometto MSPE с общо 84 оси и три блока Power Pack с мощност от 368 кВт всеки. Самоходната комбинация е в отворено изпълнене с три влака MSPE. 28-осните линии са разположени под всеки крак на основата. За безопасното и ефективно провеждане на тази сложна операция Mammoet разчита на специализираното оборудване на Cometto.

Триножната основа е част от офшорен проект Seagreen OWF за използване на енергията на вятъра - съвместно предприятие между TotalEnergies и SSE Renewables. Ветроенергийният парк ще има 140 турбини и се намира на 27 километра от брега на Ангъс в лимана на Северно море. В бъдеще проектът ще захранва Шотландия с енергия от този впечатляващ вятърен парк.

<< Обратно към новините