Румънски превозвачи планират нов протест срещу изискванията за карантина

25.10.2021

Румънски превозвачи планират нов протест срещу изискванията за карантина

Rумънските превозвачи обявиха, че готвят нов протест след отхвърлянето на жалбата им към Отдела за извънредни ситуации за освобождаване на професионалните шофьори от правилата за карантина.

[✕]


 

От месец юли всички лица, включително шофьорите, пристигащи в Румъния от „червени“ и „жълти“ зони, трябва да се самоизолират у дома или на определено място за период от 14 дни. Ваксинираните са изключение от това задължение, при условие че последната доза ваксина е поставена най-малко десет дни преди влизане в страната.

Освен това хората, които остават в Румъния за по-малко от 72 часа, са освободени от карантина – при условие че представят отрицателен тест за SARS-CoV, извършен най-много 72 часа преди влизане в Румъния.

Седемте най -големи транспортни организации в страната организираха протест срещу изискването за карантина на 16 септември, от който нямаше резултат.

Националният съюз на автомобилните превозвачи на Румъния (UNTRR) подаде жалба срещу мярката до Департамента за извънредни ситуации (DSU) след протеста, но тя беше отхвърлена. Следващият протест идва като отговор на този отказ.

<< Обратно към новините