Кой ще е новият ETRC шампион ще се реши на пистата Мизано

13.10.2021

Кой ще е новият ETRC шампион ще се реши на пистата Мизано

За феновете на състезания с камиони мисълта за Мизано обикновено е свързана с живописна верига по италианското крайбрежие на Адриатика през пролетта.

[✕]


 

Тази година кръгът в Италия бе пренасрочен от началото на календара към неговия край. За последно финален кръг от ETRC е провеждан на Мизано през позабравената 2007 година, когато в региона властваше прекрасно лятно време. Синоптиците единодушно предвиждат и за този уикенд изобилие от слънце.

Погледът към таблицата с временното класиране показва, че вероятно на слънчевото излъчване ще съперничи двукратният шампион Норберт Киш – с неговата преднина от 46 точки пред германеца Саша Ленц той би могъл да грабне третата си шампионска титла още след Състезание 1 в събота. Математически погледнато, все още шансове за титлата имат и Ленц, и Адам Лацко. Чехът, притежател на една шампионска титла, е само на три точки след Ленц, така че спорът за това кой ще бъде вицешампион, най-вероятно ще бъде решен едва в последното състезание в неделя.

Въпреки колебливото представяне на Йохен Хан (Iveco) през сезона, възможно е той да опита да измести Антонио Албасете (MAN) от четвъртото място. Разликата между двамата е 16 точки, но испанецът през този сезон изглежда по-мотивиран и борбен, така че спорът за четвъртото място може се реши „на косъм“. Другата двойка - Курсим и Халм ще стартира с равен брой точки – 93, в спора за шестото място.

Какъвто и да е резултатът, на феновете са гарантирани много екшън на пистата и атракции извън нея, каквото са камионите и многобройните изложители.

Позиции на пилотите преди последния кръг в Мизано, (16-17 октомври): Киш – 228 т, Ленц – 182, Лацко – 179, Албасете – 147, Хан – 131, Курсим – 93, Халм – 93, Калвé – 76, Брертън – 69, Яниек – 27, Андерсън – 27, Райнер – 25, Фаас - 19

<< Обратно към новините