ZF отбеляза 4 милиона произведени ConAct цилиндри

07.10.2021

ZF отбеляза 4 милиона произведени ConAct цилиндри

Откакто влезе серийно производство през 2005 г., четири милиона бройки излязоха от поточната линия, превръщайки пневматичния цилиндър ConAct на ZF в глобално успешен продукт за автомобили за работа.

[✕]ConAct позволява по-прецизно управление на съединителите в автоматизирани трансмисии, като добавя и по-икономична работа на превозното средство. Продуктът също така намалява теглото на системата.

"ConAct направи революция в автоматизацията на автомобилите за работа. Днес повече от 90 процента от новите тежкотоварни превозни средства в Европа са на път със системи за автоматична трансмисия", казва Клебер Барос Винхас, ръководител на продуктовата линия CV Powerwin Modules в ZF. "Тази тенденция сега се разпространява от Европа по целия свят: Особено що се отнася до намаляване на експлоатационните разходи и подобряване на икономичното шофиране, или прецизно маневриране за автомобили за работа, ConAct продължава да е еталон за бранша."

ConAct означава Концентричен задвижващ механизъм на съединителя. Пневматичният цилиндър замества механичните и хидравличните компоненти, както и усилвателя на съединителя, използван преди това в трансмисии на автомобили за работа. Задейства се от електронната система на автомобила. Специален клапан контролира задействането на съединителя чрез цилиндъра за освобождаване на ConAct с толкова висока степен на прецизност, че качеството на превключване и времето на смяна на автоматизираните трансмисионни системи са оптимизирани. ConAct намалява теглото на системата и риска от повреда на автоматизираните трансмисионни системи.

<< Обратно към новините