Volta Trucks развива базата си за проучвания и тестове

05.10.2021

Volta Trucks развива базата си за проучвания и тестове

Компанията разширява възможностите за научноизследователска и развойна дейност в Обединеното кралство на фона на амбициозните планове за набиране на персонал.

[✕]


 

Volta Trucks, водещ производител и доставчик на изцяло електрически автомобили за работа, разширява своята база във Великобритания за научноизследователска и развойна дейност. Компанията започва програма с прототип на изцяло електрически 16-тонни камиони, които ще бъдат оценявани от клиенти в Лондон и Париж до средата на 2022 г., преди серийното производство да започне до края на следващата година.

Разширяващият се екип за научноизследователска и развойна дейност е близо до Рединг, където ще работят и лондонските превозни средства. Офисите на компанията понастоящем могат да настанят над 110 инженери, работещи върху първото в света специално конструирано изцяло електрическо 16-тонно превозно средство, както и върху бъдещите версии от 7,5, 12 и 19 тона.

Екипът е свързан в мрежа заедно с британски съоръжения за тестване на превозни средства, където работят първите прототипи на компанията, и производствения завод в Щайр, Австрия. Той е свързан и със главния офис на компанията в Стокхолм и регионалните офиси в Париж и други европейски градове.

Volta Trucks предприе амбициозни кампании за набиране на персонал, за да ускори разработването на напълно електрическия Volta Zero. Започвайки 2021 г. с шепа служители, броят им сега е над 150, тъй като Volta Trucks продължава да търси талантливи и прогресивно мислещи инженери, както и бизнес и търговски експерти. Амбицията е да има над 280 служители до края на 2021 г., като в момента над 70 свободни позиции са обявявени на www.voltatrucks.com/careers.

<< Обратно към новините