ETRC на Ле Ман: Състезания 1 и 2 (+видео)

27.09.2021

ETRC на Ле Ман: Състезания 1 и 2 (+видео)

Поредица от грешки или заговор срещу Киш?

[✕]

 


 

Привържениците на крайните теории могат дълго да спорят, но е факт: във второ поредно състезание съдийски решения обезсилват най-доброто време на Киш в квалификациите, пращат го да стартира от по-задни позиции и облаrодетелстват Хан в първото състезание за деня, което носи повече точки от Състезание 2. Този път основанието бе „контакт с Ленц“ и го прати да стартира от четвърта, вместо от първа позиция на Le Mans Bugatti.

Състезание 1

Хан потегли от първа позиция, удържа я през всичките 11 обиколки и финишира с време 23:28,980. Антонио Албасете се опита да се залепи за германеца, но нямаше достатъчно темпо в своя MAN, за да го заплаши реално. Испанецът завърши втори, на 1,7 секунди след победителя. Всъщност Албасете бе по-зает да брани мястото си от притискащия го отзад Норберт Киш, който стартира страхотно от четвърта позиция и изпревари Саша Ленц в първата обиколка. Киш продължи да натиска Албасете до края, но с блестяща защита испанският пилот остави за лидера в шампионата третото стъпало на подиума. На по-малко от 0,3 сек от Киш остана Саша Ленц. Пети, но на повече от 14 секунди от Хан завърши Адам Лацко, следван от Шейн Брертън, Джейми Андерсон, Стефен Фаас, Люк Гарет и Андре Курсим.

Състезание 2

Започвайки пети в обърнатата стартова решетка, Киш направи зрелищно каране под дъжда, за да вземе седмата си победа за сезона, този път с време 27:05,581. Заради силния дъжд първите две обиколки от Състезание 2 бяха проведени при жълти флагове. В тях водеше Стефен Фаас до момента, в който бяха вдигнати зелените флагове. Лацко излезе пред спорещите Киш и Ленц, и водеше през по-голямата част от състезанието, докато Киш не започна да го застига, за да се пребори в края на състезанието за най-високото място на подиума.

Тежка бе битката в заключителните обиколки между двамата, доказали не един път, че на мокро превъзхождат останалите. Лацко допусна малка грешка, хлъзна се на мократа писта и унгарецът просто продължи напред, като си осигури седма победа в тазгодишния шампионат, изпреварвайки Лацко с 0,952 секунди и Ленц с 1,529. В Топ 10 завършиха Хан, Андерсон, Фаас, Брертън, Албасете, Курсим и Гарет.

<< Обратно към новините