Scania се присъединява към Обещание за Климата

21.09.2021

Scania се присъединява към Обещание за Климата

Scania се присъединява към Amazon и Global Optimism в Обещание за Климата и сега е една от компаниите, които се ангажират да достигнат нетните нулеви въглеродни емисии до 2040 г. - 10 години преди Парижкото споразумение.

[✕]„Scania си е поставила широкообхватни цели в областта на климата и с нетърпение очакваме да си сътрудничим с компании, които мислят по подобен начин, за да осъществим необходимите трансформационни действия за справяне с изменението на климата. Горди сме, че заедно с другите сме подписали „Обещание за Климата“, казва президентът и изпълнителния директор на Scania, Кристиан Левин.

Сътрудничеството е от съществено значение за ускоряване на действията по изменението на климата и Scania, заедно с останалите 200 подписали страни, работят по амбициозни действия за постигане на нулеви въглеродни емисии.

„При транспорта в тежкотоварния сектор вече знаем как да намалим емисиите. Разполагаме с технология и знаем какво трябва да направим. Призовавам и други компании в бранша да следват заедно с други заинтересовани страни, участващи в постигането на устойчива транспортна система “, казва Левин.

Обещанието за Климата, ръководено от бившия шеф на ООН по климата и партньор-основател на Global Optimism Christiana Figueres, и Том Ривет-Карнак, бивш политически стратег в UNFCCC, се стремят да съберат група от компании и организации, които да бъдат готови да се движат по-бързо и да вдъхновяват по-големи действия в областта на климата.

Неотдавнашният доклад, публикуван от IPCC, е най-яркото предупреждение досега, че системите, поддържащи човешкия живот, достигат критични точки и времевия прозорецът за решителни действия се стеснява“, казва Фигерес. „Това научно „събуждане“ трябва да бъде облечено във смелост и убеждение. В този смисъл е обнадеждаващо, че още 86 компании - някои от най -големите имена в света - сега се присъединяват към „Обещанието за Климата“, ангажирайки се да ускорят действията си за своевременно справяне с изменението на климата и играят своята роля в изграждането на въглеродна икономика. Очаквам с нетърпение плодовете на лидерството, което ще видим от този колектив от 200 подписали, които сега са част от „Обещанието за климата“.

Scania е една от тези нови 86 страни, които са подписали и се присъединяват към инициативата, а колективното въздействие от Обещанието за Климата ще създаде нисковъглеродна икономика със сериозни ефекти върху хората, дивата природа и ресурсите.

Вярвам, че сега, повече от всякога, компании като Amazon имат задължение да водят борбата за нашата планета“, каза Анди Джаси, изпълнителен директор на Amazon. „Но решаването на това предизвикателство не може да бъде постигнато от една компания; изисква се от всички нас да действаме заедно и това е една от причините да сме толкова развълнувани да обявим, че повече от 200 компании се присъединиха към нас при подписването на „Обещанието за климата“ - ангажимент за постигане на целите на Парижкото споразумение 10 години по -рано.”

Ангажиментът към Обещанието за Климата означава, че Scania се съгласява с три принципа на действие: фокус върху развитието на бизнеса:

• Редовно измерване и докладване на емисиите на парникови газове;

• Прилагане на стратегии за декарбонизация в съответствие с Парижкото споразумение чрез реални бизнес промени и иновации, включително подобряване на ефективността, възобновяема енергия, намаляване на материалите и други стратегии за премахване на въглеродните емисии;

•Неутрализиране на останалите емисии с допълнителни, количествено измерими, реални, постоянни и социално изгодни компенсации за постигане на нулеви годишни емисии на въглерод до 2040 г.

<< Обратно към новините