Scania представя нов автобус за туристически превози

20.09.2021

Scania представя нов автобус за туристически превози

Изключителна среда на водача, по голяма товароносимост, подобрен комфорт на пътниците и значително намален разход на гориво са сред новите функции с въвеждането на новия автобус за туристически превози.

[✕]В новото поколение товароносимостта на предната ос е увеличена с 500 килограма, което позволява по-добро разпределение на теглото и по-голям капацитет на пътниците и багажа.

Средата на водача е претърпяла няколко актуализации. „Ние вярваме, че нашето работно място за водача е водещо в индустрията. То предлага изключителна ергономичност, видимост и контрол “, казва Åke Allard, ръководител отдел„ Управление на продукти “, Scania автобуси. С новото окачване и плавната смяна на предавките, новият Scania Touring увеличава комфорта за водачите, екипажа и пътниците.

Шофьорите също ще бъдат доволни от новите усъвършенствани системи за подпомагане на водача, които включват Фокус на вниманието и Предотвратяване на сблъсъци при смяна на лентата. „Това, заедно с дизайна на автомобила и отличната управляемост, увеличава безопасността за всички на борда и минимизира престоите, като предотвратява инциденти и ограничава щетите“, казва Алард.

Разходът на гориво е един от основните фактори, допринасящи за оперативните разходи. В сравнение с предишните модели, новият Scania Touring може да спести до 6% от горивото и емисиите - без да прави компромис с производителността. Това става чрез подобрена ефективност на силовият тракт и нови функции като адаптивния круиз контрол с активно предсказване.

„Всички знаем колко е важно оперативното време за намаляване на разходите и увеличаване на приходите за нашите клиенти, а с продуктовия дизайн и новите услуги виждаме себе си като избор на първо място“, добавя Алард. Дизайнът, който улеснява поддръжката, високата наличност на части и новата проактивна услуга за оперативно време - Scania гъвкава поддръжка, помагат за утвърждаването на Scania като основен доставчик на решения по отношения на експлоатацията.

„Тази услуга ни позволява да бъдем максимално ефективни.“ Чрез непрекъснат мониторинг на експлоатационните данни, Scania Гъвкава Поддръжка, позволява плановете за поддръжка да бъдат съобразени според нуждите на всяко отделно превозно средство - като се избягват прекъсвания в работата.

Новата Scania Zone позволява управление на автомобила в реално време в предварително определени зони. Възможността за ограничаване на скоростта на превозното средство в определени зони означава, че безопасността може да бъде повишена, като същевременно се намалят емисиите и шумът.

„Scania Touring позволява транспорта с ниски емисии да върви ръка за ръка с оперативната икономика“, заключава Алард.

Можете да научите повече за новия Scania Touring и решенията на Scania за туристически в дигиталния шоурум: scania.com/travelshowroom

<< Обратно към новините