QUANTRON пуска електрически 12-метров автобус

15.09.2021

QUANTRON пуска електрически 12-метров автобус

Той се предлага се като BEV и FCEV, с атрактивно ниво на цените наравно с конвенционалните дизелови автобуси, батериите са от CATL, а горивните клетки - от Ballard Power.

[✕]Експертът по е-мобилност Quantron AG пуска собствено превозно средство QUANTRON, 12-метров електрически автобус с нисък QUANTRON, в края на тази година. Градският автобус ще се предлага в две версии. Във варианта BEV той може да бъде поръчан още в края на 2021 г., а като FCEV от пролетта на 2022 г. Автобусът BEV без емисии е с подобен ценови диапазон спрямо конвенционалните дизелови автобуси.

Автобусът се предлага в тясно сътрудничество с инвеститора и стратегическия партньор на QUANTRON - Ev Dynamics, европейско-азиатски консорциум от компании, специализирани в електрическа и водородна мобилност. И батериите (CATL), и горивните клетки (Ballard Power) идват от водещи световни производители на съответните технологии.

Мигел Валдекабрес Полоп, главен изпълнителен директор на Ev Dynamics, обяснява: "Няколко хиляди автобуса вече са произведени. Те работят успешно в Азия от години."

С напълно електрическо задвижване автобусът постига максимална мощност от 250 кВ. Пробегът с едно зареждане е до 280 км, което го прави идеален за ежедневна градска употреба. Мощността на зареждане е до 80 кВ с капацитет на батерията до 422 кВч. Батерията се зарежда чрез щепсел с европейски стандарт CCS 2 в рамките на 3 до 6 часа в зависимост от размера на батерията.

Това означава, че градският автобус ще работи в пълен цикъл след зареждане през нощта. Батерийната система е адаптирана към съответните експлоатационни изисквания и е съвместима с различни решения за зареждане. Автобусът е с капацитет до 95 пътници. Оборудването за оптимален комфорт на пътниците и водача, както и интериорният и екстериорен дизайн се предлагат в широка гама от спецификации и стил, за да отговорят на индивидуалните изисквания на клиента.

<< Обратно към новините