Otokar ще достави 100 съчленени градски автобуси на Истанбул

14.09.2021

Otokar ще достави 100 съчленени градски автобуси на Истанбул

Лидерът на турския автобусен пазар Otokar, който осигурява максимален комфорт и безопасност на милиони пътници в повече от 50 държави със своите модерни автобуси, ще произвежда 21-метрови автобуси с капацитет от 200 пътници, за да обслужва гражданите в Истанбул.

[✕]Otokar, компания на Koç Group и водещи производител на автобуси в Турция, получи писмо с покана да подпише споразумение за 100 съчленени автобуса, които Главната дирекция на IETT (Истанбулски електрически трамвайни и тунелни предприятия) ще закупи. Споразумението е на стойност 606 милиона турски лири и ще бъде подписано в следващите десет дни. Новият автобус, който да обслужва хората в Истанбул, ще бъде KENT C, 21-метров съчленен градски автобус с капацитет 200 пътници. Otokar също ще предоставя IETT следпродажбени услуги в продължение на три години. Планът е да се завърши доставката на автобусите на партиди до 2022 г.

Otokar, чиито автобуси се използват в повече от 50 държави, включително Франция, Италия, Испания, Германия и Румъния, са предпочитани и от много столични общини в Турция. Генералният мениджър Сердар Гьоргюч отбеляза, че Otokar е уникално разположен в Истанбул с дълги години обслужване на града и глобален опит в обществения транспорт.

„Повече от 1000 автобуса за обществен транспорт на Otokar са в услуга на IETT от 2012 г. Като водещ производител на автобуси в Турция, много добре познаваме условията и предизвикателствата на обществения транспорт в Истанбул, един от най -големите градове в света. Ние сме наясно с отговорността, която изисква общественият транспорт в Истанбул. Внесохме опита си в разработването на нашите продукти. Проектирахме и разработихме 21-метровата версия на съчленен KENT C, който осигурява безопасно пътуване за милиони пътници всеки ден в Турция и по целия свят.

Otokar осигурява комфортни и безопасни пътувания за милиони пътници в повече от 50 държави със своите иновативни автобуси. Най-новото попълнение в гамата превозни средства на Otokar, новият 21-метров съчленен KENT C, с капацитет 200 пътници, е проектиран с функции, които да отговарят на нарастващите нужди на обществения транспорт в големите градове. KENT C ще обърне нова страница в обществения транспорт със своите ефективни характеристики, издръжливост, нисък разход на гориво и висока безопасност и комфорт.

Отварящите се навън врати на автобуса ще позволят на пътниците да се качват и слизат безопасно и бързо, докато дизайнът без стъпала и удобно разположените седалки ще подобрят достъпността. С висок покрив, просторен интериор и мощен климатик, KENT C обещава приятни пътувания в обществения транспорт. Той се отличава и с висока топло и звукоизолация.

21-метровият съчленен KENT C се предлага с функции от следващо поколение и мощен двигател, който осигурява висок въртящ момент. Режимът Super Eco оптимизира обхвата на предавките и намалява разхода на гориво. Автобусът е разработен, като се вземат предвид наклоните, пътните системи и метеорологичните условия в различните градове. Той е оборудван със системи за предупреждение, които усещат обкръжението му, откриват пешеходци и велосипеди, слепи петна и предупреждават водачите в рискови ситуации. 21 -метровият KENT C предлага голям капацитет за пътници и просторен интериор.

Четвъртата ос с управляемо независимо окачване дава нисък радиус на завиване, осигурявайки висока маневреност, съвместима с маршрута на линията. 21 -метровият KENT C разполага и с електронна система за управление, която контролира съчленената част на автобуса, предотвратявайки люшкането в завои, и автоматично ограничава мощността и въртящия момент на двигателя, за да се гарантира висока безопасност.

<< Обратно към новините