Bridgestone EMIA и EVBox Group разширяват инфраструктурата за зареждане

13.09.2021

Bridgestone EMIA и EVBox Group разширяват инфраструктурата за зареждане

Заедно с EVBox Group и TSG, Bridgestone EMIA ще инсталира до 3500 нови порта за зареждане в своята европейска мрежа за търговия на дребно и услуги през следващите 5 години.

[✕]


 

Европейските шофьори и автопаркове с електромобили ще получат уникален достъп както до новите места за зареждане на Bridgestone, така и до публична мрежа за зареждане от над 130 000 порта за зареждане чрез едно единствено решение.

Bridgestone, световен лидер в областта на гумите и каучука, предлагащи решения за безопасна и устойчива мобилност, и EVBox, водещ доставчик на решения за зареждане на електрически превозни средства (EV), обявяват ново дългосрочно партньорство за разширяване на европейската инфраструктура за зареждане, с инсталация от до 3500 нови порта за зареждане в европейската мрежа за търговия на дребно и услуги на Bridgestone, която включва водещи марки като Speedy и First Stop.

Петгодишният проект, който е последният на Bridgestone в подкрепата за приемането на електромобили, като част от ангажимента ѝ да помогне за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, ще започне във Франция и Италия и ще се разшири в Обединеното кралство, Германия, Полша, Испания и други европейски страни.

Новата мрежа за зареждане на Bridgestone ще се състои от нормални и бързи зарядни станции, инсталирани на стратегически места и ще бъде достъпна за всички шофьори на електромобили, както частни, така и превозни средства от автопаркове; ще бъдат инсталирани портове за бързо зареждане по маршрути с високо търсене, за да могат хората в транзит да зареждат бързо. Партньорството ще бъде улеснено чрез партньора на EVBox – TSG, европейският лидер в техническите услуги за решения за мобилност, който ще поеме водеща роля в проектирането, инсталирането и поддържането на инфраструктурата за зареждане на електромобили в европейската мрежа за търговия на дребно и услуги на Bridgestone.

Благодарение на партньорството между Bridgestone и EVBox, шофьорите и автопарковете на EV ще получат достъп до една от най -големите мрежи за зареждане в Европа, състояща се от обществена мрежа за зареждане с над 130 000 порта и 3500 нови порта за зареждане чрез едно единствено решение: специална карта или мобилно приложение, улеснено чрез софтуера за управление на зареждането на EVBox.

Освен, че ще осигурява достъп до цялата мрежа за зареждане в Европа, по време на сесиите за зареждане, приложението (или картата) ще предлага и допълнителни удобства и ефективност на своите потребители чрез една централизирана платформа за плащания и фактуриране, предоставяйки данни за навиците за презареждане на своите потребители, както и ще им предостави възможност да пътуват от Мадрид до Хелзинки, използвайки същото уникално решение.

Чрез партньорството с EVBox, мрежата за търговия на дребно на Bridgestone също ще предложи на шофьорите на електромобили възможността да купуват и инсталират у дома зарядни станции за електромобили, затвърждавайки ангажимента на компанията за подобряване на достъпността на електромобилите като по-устойчив избор за мобилност.

Bridgestone вижда електромобилите като огромна възможност за намаляване на CO2 емисиите и да направи мобилността по-екологично устойчива, особено като се очаква 20% от продажбите на нови автомобили в Европа през 2025 г. да бъдат EVs1.

И все пак има много бариери, които трябва да бъдат преодолени, преди да може да се реализира напълно електрическо бъдеще: Годишното проучване на Bridgestone относно използването на електромобили в цяла
Европа установи, че за респондентите, които не обмислят придобиването на електромобил, 50% посочват като причина недостатъчната инфраструктура за зареждане.

 Това предизвикателство се решава от пакета на ЕС „Fit for 55“, който изисква от държавите-членки да разширят капацитета за зареждане в съответствие с очакваните продажби на автомобили с нулеви емисии, както и да инсталират пунктове за зареждане и зареждане на гориво на редовни пътни интервали на големите магистрали. 

Като част от ангажимента си да помогне за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, Bridgestone трансформира бизнеса си, за да подкрепи приемането на електромобили. Чрез напълно интегриран подход, Bridgestone инвестира в разработването на първокласни гуми и технологии за гуми за електромобили, както и в специализирани решения за автопаркове и мобилност. Компанията също така си партнира с водещи производители на електромобили и разработва мрежа за търговия на дребно и услуги, готова за електромобили, предлагаща поддръжка на електрически превозни средства и услуги за гуми, зареждане на електромобили и мобилни услуги за електромобили под един покрив. Помощта за разширяване на европейската инфраструктура за зареждане чрез партньорството EVBox и с TSG е голям крайъгълен камък в това начинание.

<< Обратно към новините