Кой ще бъде Автобус на годината 2022

07.09.2021

Coach Euro Test 2021 се проведе в Словения

Кой ще бъде Автобус на годината 2022

Журито на International Bus & Coach of the Year през тази година организира Coach Euro Test 2021 в красивия курортен град Блед, Словения. Престижната надпревара, в която участваха четири туристически автобуса - претенденти за наградата Автобус на годината 2022, се проведе от 6 до 9 септември.

[✕]

Пандемията от Covid-19 затрудни организирането на традиционния автобусен тест през миналата година, когато събитието бе отменено и срещата на претендентите не се състоя. От учредяването на журито, преди повече от 30 години, това не се бе случвало никога, но след като цяла Европа и целият свят трябваше да бъдат затворени, европейският автобусен тест в Лимерик беше отменен в последния момент.

Но сега, и със сериозен фокус върху безопасността, журито, сред които и представител на списание КАМИОНИ, се среща отново за великолепен Coach Euro Test 2021. Както обикновено в нечетна година надпреварата е за туристически автобуси, а в четна - за градски.

През тази година тестът се проведе от 6 до 9 септември в красивия курорт Блед в Словения. В надпреварата взеха участие четири туристически автобуса - Neoplan Cityliner, Setra S 511 HD, VDL FDD2-141 и Volvo 9700 DD. Членовете на журито имаха възможност да ги тестват като водачи и пътници в продължение на два дни.

Победителят се определя след детайлна дискусия и след явно гласуване, които отчитат качествата на претендентите от гледна точка на водача, пътниците и транспортните оператори. Носителят на престижното звание ще бъде обявен по-късно през годината, по време на онлайн презентация, когато ще получи и наградата си за Coach of the Year 2022.

Повече за теста – в октомврийския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините