Обновеният Ford Transit заявява технологично лидерство в сегмента

07.09.2021

Обновеният Ford Transit заявява технологично лидерство в сегмента

Големият ван идва с изцяло нови функции за свързаност, SYNC 4 и стандартна технология за подпомагане на водача.

[✕]Ford значително увеличава производителността на своя флагман Transit с ъпгрейт и модернизация на технологиите и спецификациите. Въведени са нови функции за подпомагане на шофьора и за свързаност, като същевременно ключови технологии за активна безопасност са включени в стандартния пакет на най-продаваните версии.

Новите технологии за активна безопасност, вече отличени със Златна награда от независимия орган за безопасност на превозните средства Euro NCAP, Ford включват стандартна система за предотвратяване на сблъсък с технология за автономно аварийно спиране и за откриване на пешеходци, и система за поддържане на лентата при движение.Това се отнася за всички версии на Ford Transit Trend, Limited и Trail, които ще излязат от завода от пролетта на 2022 г. Това означава, че над 60 % от продаваните Transit-и в Европа ще включват тези функции.

Ford разширява технологичното си лидерство в сегмента с цялостна програма за актуализации, за да предостави на клиентите важни нови функции и възможности в гамата на Transit. Това включва въвеждането на усъвършенствана комуникационно-информационна система SYNC 4 с 12-инчов сензорен екран, позволяваща множество нови функции и технологии за допълнителна поддръжка на безопасността и производителността. Разширен е и наборът от системи за подпомагане на водача с нови функции като асистент за спиране при заден ход и 360-градусова камера.„Ние изостряме фокуса си върху производителността на Transit, като даваме приоритет на новите технологии, които правят реална разлика в работния цикъл и разходите за собственост“, каза Ханс Шеп, генерален мениджър в Автомобили за работа на Ford Europe. „Transit винаги е бил технологичен лидер. Но този пакет от подобрения означава, че още повече водачи могат да се възползват от нашите усъвършенствани технологии за активна безопасност и за свързаност, гарантиращи по -голям комфорт, производителност и спокойствие.“

Повече ключови функции като стандарт

Като част от основните характеристики на водещия автомобил за работа на Ford, система за предотвратяване на сблъсък с технология за автономно аварийно спиране и за откриване на пешеходци, която Euro NCAP е признала за водеща в класа функция, ще стане стандарт при Transit Trend, Limited и превозните средства от серията Trail. Системата за поддържане на лентата също е стандартизирана за същата серия на Transit и за всички превозни средства Transit от клас N2.

В популярната серия Trend са стандартизирани и Quickclear отопляемото предно стъкло, автоматичното осветление и чистачките със сензори за дъжд.

В лимитираната серия Limited клиентите се възползват от допълнителни стандартни функции, които помагат да се увеличи максимално производителността, включително системата SYNC 4 с 12-инчов сензорен екран, високо монтираната камера за задно виждане с LED подсветка, и бутонът за запалване без ключ Ford Power за лесен старт по време на маршрути с често спиране.

Представяне на технологията за свързаност SYNC 4

В основата на усъвършенствания набор от функции за свързаност на автомобила е изцяло новата комуникационна и информационна система SYNC 4. Тя се управлява с помощта на лесен за използване 12-инчов сензорен екран и предлага удвоен капацитет спрямо предходната SYNC 3. 2. Системата SYNC 4 е проектирана да бъде ъпдейтвана безжично с актуализации на софтуера Ford Power-Up. Тези актуализации изискват малко или никакви действия от страна на клиентите, тъй като новият софтуер се инсталира във фонов режим. Актуализациите, които изискват рестартиране, могат да бъдат планирани в удобно време, например през нощта.

SYNC 4 включва функции, предназначени за повишаване на производителността и намаляване на натоварването на водача. Такива са актуализациите за трафик на живо, за времето и за паркиране, свързани в облак и безжичната връзка с Android Auto и Apple Carplay с Applink.

Има възможност за едновременно свързване на две мобилни устройства, за разширено разпознаване на реч с разговорни езикови команди, както и дигитално ръководство за собственика с удобна функция за търсене.
Операторите, абонирани за Ford Telematics 5, могат да провеждат обучение в кабината чрез системата SYNC 4, за да подпомогнат безопасното и ефективно шофиране.

Всички Transit-и включват модем FordPass Connect като стандарт, осигуряващ непрекъсната свързаност и поддържащ широка гама от функции и услуги за повишаване на производителността на автомобила. Например възможността да се използва системата за ъптайм, свързана с FORDLiive. Услугата е безплатна и достъпна за операторите на автомобили за работа на Ford. Тя позволява да се увеличи максимално времето за работа, използвайки данни за състоянието на превозното средство в реално време.Автопарковете могат да получат достъп до тези предимства с помощта на безплатния инструмент за управление на Ford Telematics Essentials 5, позволяващ на мениджърите да получават информация за „здравето“ на автомобила чрез уеб базирано табло.

Разширени функции на новите технологии

Новият Transit на Ford вече предлага мощен набор от технологии за подпомагане и удобство на водача, оптимизиращи производителността и минимизиращи натоварването на водача. Те варират от Active Park Assist 1 и Cross Traffic Alert 1 до Интелигентен адаптивен круиз контрол с разпознаване на пътните знаци. Новата гама Transit се основава на това водещо в класа предложение с допълнителен пакет от разширени нови функции, които се споделят с изцяло електрическия модел E-Transit.

Асистентът за спиране при заден ход помага за избягване на сблъсъци, които могат да бъдат резултат от ограничената видимост отзад, често срещана при водачите на ванове. Технологията може автоматично да задейства спирачките, ако открие, че водачът се движи назад към статични препятствия като стълбове или високи бордюри, или влиза в траекторията на движещи се участници в движението - пешеходци, велосипедисти и други превозни средства.

Паркирането и задният ход ще бъдат по-лесни с новата технология 360 Camera на Transit. Системата използва камери, монтирани около превозното средство, за да покаже на шофьорите комплексен изглед от птичи поглед на заобикалящата ги среда. Това осигурявай значително подобрена видимост и намалява риска от удари по време на маневриране. Шофьорите могат да избират отделни изгледи от камерата и да се фокусират върху определена зона.

Паркирането и заден ход също ще бъдат по -опростени с новата технология 360 Camera на Transit по избор. 1 Системата използва камери, монтирани около превозното средство, за да покаже на шофьорите сложен изглед от птичи поглед на заобикалящата ги среда, осигурявайки значително подобрена видимост, за да намали риска от повреди по време на маневриране. Шофьорите също могат да избират отделни изгледи на камерата, за да се фокусират върху определена област.

За първи път Transit може да бъде поръчан и с функции, спестяващи време като Ford KeyFree System, както и с технологии като електрическа ръчна спирачка и вътрешно огледало с дисплей.

Обновената гама на Ford Transit ще бъде достъпна за поръчка в дилършипите на Ford и Transit в цяла Европа от четвъртото тримесечие на тази година.

<< Обратно към новините