Идва новият електрически Solaris Urbino 9 LE

01.09.2021

Идва новият електрически Solaris Urbino 9 LE

Новият изцяло електрически автобус Solaris Urbino 9 LE ще има своята премиера на 30 септември 2021 г., обявиха от полския автобусен производител Solaris Bus and Coach.

[✕]

Деветметровият електрически автобус Urbino 9 LE с нисък вход ще бъде онлайн от управляващия борд на компанията и дизайнерите на автобуса.

С новия модел семейството Urbino с електрическо задвижване ще порасне с нов мидибус. Пускането на новия електрически Urbino 9 LE продължава развитието на гамата на производителя от междуградски автобуси с нулеви емисии, което започна с премиерата на електрическия Urbino 15 LE през миналата година.

Иновативният автобус с нисък вход е с дължина 9 метра и е създаден в отговор на разнообразните нужди на клиентите. Това е изключително гъвкав модел, който може да бъде адаптиран към местните условия. Превозното средство е подходящо както за тесни градски пространства, така и за трудни пътни условия, по-дълги маршрути със стръмни изкачвания и тесни планински завои.

Двуосният автобус е поредната опция в електрическата гама на Solaris, която включва превозни средства от Клас I и II (градски и междуградски автобуси). При този автобус Solaris предлага на своите клиенти избор между батерии Solaris High Power и Solaris High Energy. Това ще позволи на операторите гъвкаво да планират маршрути не само в границите на градовете, но и извън тях.

Електрическият Urbino 9 LE идва като екологично чиста комбинация от безопасност, комфорт и стил. Комфортът и безопасността на водача се осигуряват от електрическото задвижване, усъвършенстваните системи за помощ и интерактивния панел Wellas. Въпреки компактните си размери, 9-метровият автобус предлага изненадващо просторен интериор, в който има място за до 27 удобни седалки, повечето от които са обърнати по посока на движението. Практичните решения, като ролбари с антибактериално покритие и монтирани на тях дозатори за дезинфекция, както и затворената кабина на водача, ще гарантират комфортно и безопасно пътуване в града.

Електрическата новост на Solaris е идеално пригодена за нуждите на европейския пазар. Новият автобус с нисък вход избор както за тесните градски пространства, така и за райони с мрежа от малки и разпръснати населени места, които изискват добра комуникация.
Голям избор от допълнително оборудване и широк спектър от технически решения ще позволят на операторите да съчетаят перфектно конфигурацията с индивидуалните нужди на всеки град.

Solaris кани на премиерата на Urbino 9 LE electric своите клиенти, доставчици, представители на местните власти, представители на медиите и всички, които се интересуват от иновативни и новаторски решения, които наистина допринасят за превръщането на обществения транспорт в нулеви емисии. Официалната онлайн презентация на Solaris Urbino 9 LE electric ще е на 30 септември от 12 часа, като събитието ще бъде достъпно на сайта на компанията.

<< Обратно към новините