Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Дебют за електрическия Ford E-Transit

31.08.2021

Поръчките за двутонния ван започват през октомври

Дебют за електрическия Ford E-Transit

Новият напълно електрически Ford E-Transit прави своя публичен дебют по време на изложението за автомобили за работа CV Show 2021, което се провежда от 31 август до 2 септември в Бирмингам. С премиерата от Ford of Europe обявиха пазарния старт на двутонния E-Transit.

[✕]

С водещите в класа си капацитет на батерията, пробег с едно зареждане и мощност на двигателя изцяло електрическата версия на най-продавания лекотоварен ван в света трябва да осигури на потребителите несравнима производителност. Това се допълва от, предложените от Ford, цялостна поддръжка за зареждане на електрически превозни средства и подобреното стандартно оборудване, което включва най-новите интелигентни системи за подпомагане и безопасност на водача и интегриран набор от софтуер и услуги за оптимизиране на ефективността и разходите за притежание.От Ford обявиха, че E-Transit ще бъде на висококонкурентни цени, за да помогне навлизането на електрическите превозни средства. Цените за Великобритания започват от 42 000 британски лири (малко над 49 000 евро), без ДДС, а поръчките стартират от октомври.

Новият E-Transit има ключова роля в Ford Pro - новият световен бизнес модел в продажбите и обслужването, предлаган от Ford. Ford Pro включва авангардни продукти и услуги и е насочен към повишаване на ефективността на бизнеса на клиентите, опериращи с лекотоварни автомобили.

„E-Transit ще бъде квантов скок за операторите на лекотоварни автомобили. Новите услуги за свързаност и усъвършенстваните технологии ще рационализират бизнеса на клиентите и ще осигурят неговата ефективност при преминаване към изцяло електрически паркове. С ценообразуването, предназначено да премахне всяка бариера за навлизането му на пазара, E-Transit е наистина завладяващо предложение за европейския бизнес, казва Ханс Шеп, генерален мениджър за лекотоварните автомобили във Ford of Europe.

Ford E-Transit е проектиран за широк спектър от приложения. Стандартният капацитет на батерията е 68 кВтч и осигурява най-добрия в класа пробег с едно зареждане от 317 км по WLTP. Мощният електродвигател предлага въртящ момент от 430 Нм, с възможност на избор на максимална мощност от 135 кВт или от 198 кВт. Полезният товар е до 1758 кг. Широката гама включва 25 варианта - с различна дължина, височина и обем на товарното пространство, единична или двойна кабина, версия като микробус… Допустимата максимална маса е от 3,5 до 4,25 тона.

Чрез стандартните контакти в кабината и товарната зона и уникалната функция ProPower Onboard се осигурява до 2,3 кВт електрическа мощност на място за захранване на електроинструменти, осветление, лаптопи, хладилни агрегати...

След глобалната тестова програма при разработката на E-Transit Ford стартира и програма от изпитания на модела със свои партньори и клиенти от цяла Европа. Това трябва да помогне на операторите да натрупат опит с E-Transit преди първите доставки до клиенти през пролетта на 2022 г.Зареждането на батериите е критичен елемент за бизнеса, който въвежда в експлоатация електрически превозни средства. За това Ford предоставя цялостен пакет за подпомагане на клиентите си за зареждане в гаража, у дома или на обществени станции. Услугата стартира през октомври и ще се ръководи от специален екип на Ford Pro, който е на разположение, за да насочва клиентите на големите европейски пазари при избора на превозни средства и при внедряването на инфраструктура за зареждане. При избор за зареждане в депото решението ще включва както хардуера, така и инсталирането му, и интелигентни софтуерни инструменти, които позволят на бизнеса да планира и оптимизира зареждането на автомобилите си.

Чрез функцията Ford Telematics 3 пък клиентите могат безпроблемно да управляват плащането при зареждане на обществени станции или в домашни условия. Водачите пък могат лесно да намират, зарядни станции по пътя си да заплащат зареждането чрез приложението Ford Charge Assist, интегрирано в новата информационно-развлекателна система Ford SYNC 4. При E-Transit тя е достъпна чрез 12-инчов сензорен екран.Батерията на E-Transit може да се зарежда от 15 % до 80 % за 34 минути от 115 кВт променливо токово зарядно устройство. Пълното зареждане от стандартно 230-волтово захранване с променлив ток отнема малко над 8 часа.

Неотдавна Ford Pro обяви новата голяма придобивка на Electriphi - лидер в софтуера за управление на зареждането и мониторинг на автопарка от електрически превозни средства. Усъвършенстваната платформа Electriphi допълнително ще подобри решенията, достъпни за европейските клиенти на марката в бъдеще.

При стартирането си през пролетта на 2022 г. Ford E-Transit ще бъде достъпен за всички клиенти с напълно изчерпателна стандартна спецификация, включваща усъвършенствани технологии, които правят преминаването към електрифициран автопарк по-лесно.
E-Transit ще се предлага в две серии - Base и Trend, като всички варианти ще бъдат с ниво на оборудване, което е значително по-високо от това на еквивалентния дизелов модел.

Серията Base е оборудвана със стандартни функции, включително електронен контрол на температурата на въздуха, SYNC 4 с 12-инчов сензорен дисплей, безключов достъп и старт, отопляеми седалки, бързоразмразяемо предно стъкло, отопляеми огледала, постоянна свързаност с модем FordPass Connect, доживотен абонамент за FordPass Pro 6 или Ford Telematics Essentials, достъп до мрежата за зареждане на FordPass за една година и едногодишен абонамент за Ford Telematics при клиенти с автопаркове.При серията Trend са вложени ценни допълнителни функции за увеличаване на производителността и намаляване на експлоатационните разходи. Те включват свързана с Ford навигационна система, круиз контрол, асистент за избягване на сблъсък с разпознаване на пешеходци, предупреждение за напускане на лентата на движение, система за поддържане на лентата за движение, сензори за разстояние отпред и отзад.

E-Transit идва с новата за гамата от лекотоварни автомобили на Ford комуникационна и информационна система SYNC 4. Тя притежава двойно по-голяма изчислителна мощ от SYNC 3 и се управлява с лесен за използване 12-инчов сензорен екран. Новата навигация, свързана с облака на SYNC 4, може да планира най-ефективния маршрут и да информира водача в реално време при нужда от зареждане, за трафик, удобни паркинги по маршрута, интересни точки… Функция Интелигентен обхват помага да се оптимизира пробегът с едно зареждане, като взема предвид данните в реално време за стила на шофиране, времето и пътните условия. Усъвършенстваният гласов контрол и вграденото приложение Amazon Alexa 9 помагат на шофьорите да получават необходимата им информация, без да откъсват очи от пътя.

Екранът SYNC 4 не задържа следи от пръстови отпечатъци и е устойчив на отблясъци. Има закалено устойчиво на счупване покритие и издържа 10 години излагане на пряка слънчева светлина, което е установено със симулация по време на изпитания за издръжливост. SYNC 4 ще бъде винаги актуален чрез редовните безжични ъпдейти на софтуера Ford Power-Up. Още през пролетта на 2022 г. ще бъде възможно сдвояването на два мобилни телефона със системата, което ще позволи паралелното използване на работни и лични устройства.

Основните нови системи за подпомагане на водача, които помагат да се намалят разходите за ремонт, включват Reverse Brake Assist, който използва камера и сензори за откриване на пешеходци, велосипедисти и статични препятствия при заден ход и изпраща предупреждение, преди автоматично да спре автомобила, ако водачът не реагира. Шофьорите ще се възползват от новата 360-градусова камера, която дава изглед от птичи поглед E Transit на 12-инчовия екран на централната конзола, за да се избегнат препятствия при маневриране в тесни пространства с ограничена видимост.

E-Transit идва с интегриран, непрекъснато развиващ се набор от софтуер и услуги за подобряване на производителността, продължителността на работа и разходите за притежание. Благодарение на постоянната свързаност, интелигентният инструмент на Ford Telematics 3, който е предоставен безплатно за една година на операторите, позволява на клиентите както да наблюдават, така и да управляват състоянието на автомобила, да управляват зареждането и дори да адаптират свои планове за обучение на шофьори.

Чрез таблото за управление на телематиката операторите могат да преглеждат в реално време информация за техния парк от автомобили E-Transit - местоположение, заряд на батерията, оставащ пробег, както и да проследяват и геозонират своите превозни средства. Интелигентните инструменти за управление включват възможността за дистанционно планиране на предварителната климатизация на кабината докато превозните средства се зареждат, така че да не се използва енергия от батерията за това.

За да сведе до минимум престоите Ford Telematics 3 предоставя на мениджърите на автопарка предупреждения в реално време за състоянието на превозното средство и за критично ниско ниво на батерията. Предават се данни дори и за това, че автомобилът не е включен правилно за зареждане или, че зарядното устройство е дефектно.

Водачите също могат да се възползват от пълния набор от функции за улесняване на работата. Те могат да изпращат подробни съобщения за всякакви проблеми с превозното средство, използвайки приложението Telematics Drive. Могат също да се свързват с конкретни превозни средства и да намират точки за зареждане, използвайки системата SYNC 4.

Клиентите с по-малки автопаркове могат лесно да се свържат обществените станции за зареждане, проследявайте нивото на зареждане на автомобила си и получавайте известия за таксуване, както и да плащат за зареждане в движение с помощта на приложението FordPass Pro.
Всички Ford E-Transit също ще са напълно интегрирани в системата за Uptime, свързана с FORDLiive. Безплатната услуга, достъпна за операторите на търговски превозни средства на Ford, позволява максимализиране на времето за работа, използвайки данни за състоянието на превозното средство в реално време.

E-Transit предлага на бизнеса, желаещ да премине км електрически превозни средства, убедително предложение за покупка, която ще се изплати или ще генерира положителни резултати в периода на притежание.

В допълнение към значителните икономии на гориво, Ford изчислява, че разходите за поддръжка и ремонт при E-Transit ще бъдат с 40 % по-ниски от еквивалентните модели на дизелово гориво. По данни на Ford, E-Transit има най-ниските такива разходи както за Великобритания, така и за Германия срещу преките си конкуренти.

Ford предлага водещ в класа едногодишен сервизен интервал за E-Transit с неограничен пробег и осемгодишна гаранция от 160 000 км за всички електрически компоненти с високо напрежение, както и едногодишен пакет за пътна помощ за електрически превозни средства, включващ зареждане при изчерпване на батерията. Общоевропейската сервизна мрежа е подготвена за обслужване на електрически превозни средства с 1500 сертифицирани дилъри на електромобили в цяла Европа и над 4500 оторизирани сервизи.

<< Обратно към новините