Новият Fuso Canter дебютира в Европа

10.08.2021

Новият Fuso Canter дебютира в Европа

Fuso, японското дъщерно дружество на Daimler Trucks и Mitsubishi, преработи кабината на Canter и осигури на лекотоварния автомобил още безопасност и комфорт.

[✕]Според Daimler Trucks, новият Fuso Canter, подобно на своя предшественик, се предлага в пет теглови класа (3,5 до 8,55 тона), с шест междуосия (2500 мм до 4750 мм), три мощни двигателя (130 до 175 к.с.) и три кабини варианти (стандарт с ширина 1 700 мм, комфорт с 2 000 мм и двойна кабина с 2 000 мм). В новото поколение 3,5-тоновата версия на Canter се предлага и с кабина S на всички пазари с десен волан.

Според Daimler новото е, че FUSO сега предлага и 3,5-тонния Canter със S кабина на всички пазари с десен волан. Освен това е оптимизирана модификацията на моделите 3 S с междуосие от 3400 мм. Fuso са работили и по изпускателната система. Според производителя на камиони, базиран в Щутгарт, това отговаря на емисионен стандарт EURO VI-STEP E.

Подобно на предишния модел, новият Canter разполага със система за аварийно спиране (AEBS), електронна програма за стабилност (ESP) и система за предупреждение за напускане на лентата (LDWS). Новото е, че според Daimler Trucks, новият Canter вече се поръчва и със системата за безопасност Sideguard Assist.

Sideguard Assist предупреждава за движещи се обекти и неподвижни препятствия от страната на пътника с помощта на радарни сензори. Повече безопасност се постига и чрез опционалните LED фарове, които според Daimler Trucks позволяват 30 % подобрена видимост. Нова, подсилена задна защита също има за цел да сведе до минимум въздействието при инцидент. Благодарение на новата изолация, новият Fuso Canter е особено тих, според Daimler Trucks. Кабината осигурява добра цялостна видимост, което според производителя е особено полезно в центъра на града. Според производителя входната височина също е подобрена.

Благодарение на най -малкия радиус на завой в своя клас, големия си полезен товар и гъвкавостта, FUSO Canter е международен бестселър сред лекотоварните камиони от десетилетия. От пускането на пазара през 1963 г. над 4,5 милиона FUSO Canter са произведени по целия свят. Производството на ново поколение превозни средства в европейския завод FUSO в Трамагал, Португалия, е планирано да започне през декември 2021 г.

<< Обратно към новините