Bridgestone подкрепя безопасността на Игрите в Токио 2020

26.07.2021

Bridgestone подкрепя безопасността на Игрите в Токио 2020

Bridgestone Corporation (Bridgestone) очертава много начини, с които нейният принос ще спомогне за подкрепа на безопасността и ефективността на спортисти и процеси по време на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020.

[✕]Като единствен „Световен партньор“ с глобално седалище в града домакин, Bridgestone ще покаже своята мисия за „служене на обществото с превъзходно качество“, като предоставя продукти и услуги, които ще помогнат за безопасно, гладко и устойчиво придвижване около Токио. В допълнение, компанията продължава да подкрепя списък от над 70 световни спортисти, които служат като посланици на Team Bridgestone.

С началото на Игрите, които стартират на 23 юли, колективният фокус на всички участници продължава да бъде провеждането на Токио 2020 по начин, който защитава общественото здраве и благосъстоянието на световните спортисти, които са жертвали толкова много за това пътуване.

„Докато Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 ще бъдат различни от очакваното, Bridgestone остава съсредоточен върху изпълнението на своята част, за да осигури и насърчи безопасна и устойчива среда, където най-големите спортисти в света могат да преследват мечтите си, в съответствие с визията на Олимпийската харта за насърчаване на мирно общество“, споделя Шу Ишибаши, член на Борда, Главен изпълнителен директор и представител на изпълнителния директор на Bridgestone Corporation. „Като горда японска компания с ясна визия за изграждане на по-приобщаващо и устойчиво бъдеще за обществото, ние се надяваме да помогнем на Токио 2020 да служи като празник на човешкия дух през тези уникални и предизвикателни времена.“

Поддържане на олимпийския и параолимпийския автопарк в движение

Като официален доставчик на гуми на Олимпийските и Параолимпийските игри, Bridgestone ще спомогне за поддържането на движението на официалните автопаркове на IOC и IPC, като ще предостави високоефективни гуми и услуги за гуми за приблизително 3000 превозни средства, в това число автомобили, превозни средства за състезания, уникални концептуални превозни средства, които ще помогнат преместване на персонал, и др. Чрез разнообразни технологии и иновации, базирани на решения, Bridgestone ще подкрепи безопасен и ефективен транспорт на Токио 2020.

Ангажиментът на компанията ще осигури:

• Специално проектирани гуми за автономни и акумулаторни електрически превозни средства Toyota e-Palette, които ще превозват спортисти в олимпийските и параолимпийските села.
• Модерни безвъздушни гуми за Toyota Walking Area BEV (акумулаторни електрически превозни средства), които ще се използват в Главния пресцентър и местата за тенис. Тези непневматични гуми се отличават с уникална структура на спиците, която елиминира риска от спукване и необходимостта от напомпване с въздух. Изработени със смола, тези гуми имат и по-голям потенциал за рециклиране.
• Специално проектирани гуми, които ще бъдат използвани на Toyota MIRAI FCEV (електрически превозни средства с горивни клетки) на Токио 2020, които ще бъдат водещите автомобили в маратонските състезания. Ниското съпротивление при търкаляне и намаленото ниво на шум на тази гума допринасят пряко за подобряване на обхвата на пътуване и комфорта на возене за електрифицирани превозни средства.
• Гуми Ecopia, с ologic технология, за електрически превозни средства с акумулаторни батерии Toyota LQ, които също ще се използват като водещи автомобили в маратонските събития на Токио 2020. Тази иновативна гума подобрява съпротивлението при търкаляне и въздушното съпротивление, чрез профил, който е по-висок и по-тесен от конвенционалните конструкции на гумите, като спомага електрическите превозни средства с батерии да бъдат по-енергийно ефективни.
• Гориво ефективни гуми Bridgestone Ecopia с ниско съпротивление при търкаляне за превозни средства на Toyota Accessible People Mover (APM) в олимпийските и параолимпийските заведения и селата на спортистите.
Като единствената част от превозното средство, която докосва пътя, гумите са ключов компонент за безопасността при шофиране. В допълнение към подходящите гуми за правилното превозно средство и условия, правилната поддръжка на гумите също оказва значително влияние върху производителността. Ето защо, в допълнение към гумите, Bridgestone предлага и своята мрежа от автомобилни сервизни центрове в Япония, за да осигури редовни проверки на гумите и всички необходими услуги за гуми за олимпийския и параолимпийския автопарк през целия период на Токио 2020.

Предлага удобна и надеждна мобилност чрез немоторизиран велосипеден парк

Като производител на високоефективни състезателни велосипеди в продължение на повече от 50 години, Bridgestone разработва и нови пистови велосипеди, които ще бъдат използвани в събития от колоездачния отбор на Япония на Токио 2020. Bridgestone си сътрудничи с треньори и спортисти за проектиране и производство на оборудването, което ще се използва от състезателите от японския отбор по време на кейрините, спринтовете, омниумите и мадисън събитията на Токио 2020. Като част от този процес, аналитична технология от Bridgestone Corporation е включена в процеса на проектиране и приложена към технологията за развитие на велосипеди - Bridgestone Cycle.

Колекцията включва три модела, специално разработени и маркирани за Токио 2020, за да подкрепят специфичните роли на служители и доброволци, включително сигурност, доставка на дребни артикули и превозване на тежко оборудване и багаж. Велосипедите ще бъдат използвани на няколко места, включително Олимпийските и Параолимпийските села и новия Японски национален стадион, а по-голямата част от флота ще бъде дарена след игрите на местни обществени организации и програми.

Помага за подготовката на постоянни съоръжения срещу земетресение, както и за устойчиви временни структури

Както беше обявено по-рано, Bridgestone предостави своите модерни сеизмични изолационни лагери за две новопостроени постоянни площадки, които ще бъдат домакини на състезания по време на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 - Центърът за водни спортове в Токио и Ariake Arena. Тези гъвкави структурни опори изолират конструкцията от земята, за да помогнат за намаляване на разпространението на сеизмичен удар и намаляване на вероятността от повреда в случай на земетресение.

В допълнение към технологията си за сеизмична изолация, Bridgestone поддържа безопасността и комфорта в други сгради на Токио 2020 чрез леката и изключително издръжлива тръбна система от полибутен, инсталирана в момента в повече от дузина временни места и съоръжения на Токио 2020.

Подкрепяйки спортистите - и всички хора - да преследват мечтите си

Глобалното олимпийско и параолимпийско послание на Bridgestone, „Chase Your Dream“, има за цел да даде възможност на хората с всякакви способности да продължат да се справят с трудностите в преследването на мечтите, което в момента изключително актуално. Посланиците на Team Bridgestone са основните гласове на това послание и компанията има партньорства с повече от 70 вдъхновяващи олимпийци, параолимпийци и надежди в 20 държави, които да представляват бранда като посланици – това до момента е и най-големият списък със спортисти в Team Bridgestone.

Като част от постоянната си подкрепа за Параолимпийското движение, Bridgestone Corporation предлага също техническа подкрепа за пара-спортисти чрез научни изследвания и иновации в Япония.

Подкрепата на компанията за Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 е един от многото начини, по-който Bridgestone демонстрира усилията си да подобри начина, по който хората се движат, живеят, работят и играят.

<< Обратно към новините