SOLUTRANS 2021: Иновации за отговорен транспорт

19.07.2021

SOLUTRANS 2021: Иновации за отговорен транспорт

16-ото издание на изложението за автомобили за работа SOLUTRANS, което ще се проведе от 16 до 20 ноември 2021 г. в Lion Eurexpo, Франция се оформя като платформа за възстановяване на бизнеса.

[✕]Засега SOLUTRANS 2021 се очертава като единственото международно събитие през годината с акцент върху иновациите в сектора на камионите. Предварителните очаквания са за успешно издание, на което ще присъстват 60 000 професионални посетители и 1000 изложители от различни марки. С резервираните 70% от изложбените площи досега и допълнителната зала в сравнение с последното издание, търговското шоу е по-привлекателно от всякога и предлага още по-широк спектър от иновации и по-обширно съдържание, фокусирано върху отговорния транспорт.

SOLUTRANS 2019 бе най-успешното издание в историята на шоуто и отчете 56 000 посетители, което бе увеличение с близо 11% в сравнение с 2017 г. На изложението през 2019 г. бяха представени деветстотин изложители и марки, което е с 47% повече от 2017 г., като в това число влизаха 31% нови изложители.

За изложението през 2021 г. 70% от площите вече са резервирани. Към днешна дата на изложението се очакват много водещи имена от сектора на тежкотоварните автомобили - производители на камиони, ремаркета и полуремаркета, каросерии, лекотоварни автомобили, гуми и компании от сферата на услугите в сектора на транспорта.

След кризата, породена от пандемията, прогнозите са за ръст в сектора от 4,2% през 2021 г. и 3,6% през 2022 г. Това възстановяване върви с прехода към нисковъглеродна икономика и новите задължения за намаляване на въглеродните емисии, което трябва да бъде постигнато чрез енергиен микс, с увеличаване на регистрациите на превозни средства, които не са на дизел.

25% от изложителите, регистрирани до момента, идват от чужбина, с което изложението потвърждава международния си характер. Представени са 15 държави, начело с Германия, Италия, Белгия, Обединеното кралство и Нидерландия.

Освен това, през 2021 г. SOLUTRANS предлага като допълнение към реалното изложение и дигитално издание - SOLUTRANS DIGITAL SHOW. Като огледало на физическата изложба, онлайн версията ще предложи на посетителите възможност, когато пожелаят и където и да се намират, да се потопят в интерактивно пространство, като те ще могат да посетят щандовете на изложителите, да влязат в контакт с тях и да разгледат техните нови продукти с едно кликване. DIGITAL SHOW SOLUTRANS ще гарантира на изложителите посетителска аудитория от целия свят.

Общата тема на шоуто през 2021 г. е енергийният преход, който ще бъде разгледан в серия от акценти. Презентацията на проучването VIsion’Air, проведено от Le BiPE и BDO Advisory за първи път в Европа ще направи анализ на комбинацията от силови агрегати от няколко ъгъла - по държави, по сегменти, по години, по основна категория превозни средства и техния принос за намаляване на въглеродния отпечатък. То ще предложи на професионалистите от сектора прогноза за пазарите през 2040 г., която ще им позволи да се приведат в съответствие с целите на Европейската комисия.

Богата на съдържание и всеобхватна е програма за дискусии. Откриващото пленарно заседание е на тема за водорода в бъдещето на тежкотоварните автомобили. Разговорите и кръглите маси ще бъдат фокусирани върху свързаността, електрификацията, заетостта и кибер сигурността.

Платформата SOLUTRANS ON AIR ще включва подкасти и поредица от видеоклипове на актуални теми. Закуските по време на SOLUTRANS 2021 предлагат три изключителни събития под формата на дебати, които ще бъдат публикувани в медии.

За да запази инерцията си, SOLUTRANS 2021 е нова организация, която да помогне на изложителите да изпъкнат и да предложи на гостите приятно изживяване. SOLUTRANS 2021 отваря нова изложбена зала, за да отговори на нарастващото търсене на иновации от страна на изложителя и посетители. Зала 1, преименувана на SOLUTRANS 4.0, ще представи забележителни иновации и нови имена в сектора от: инженеринг, индустрия и обучение.

По време на изложението ще има нова и разширена тестова писта. Демонстрационната зона е изцяло преработена. В нея производителите на камиони и лекотоварни автомобили ще могат да представят в реални условия превозните си средства с „нова енергия“ - газови, хибридни, електрически, с горивни клетки…Специална зона, организирана в партньорство с Френската асоциация на производителите на гумите (SPP) ще събере всички играчи от сектора на едно място със сцена за лекции и зона за тестови шофирания на открито.

Като платформа за иновации, SOLUTRANS 2021 отново ще проведе редица инициативи и ще ги представи на следващото си издание.

Наградите I-nnovations AWARDS ще бъдат връчени на вечерна церемония на легендарния стадион Лион Групама. Новата Цифрова награда ще отличи компания, работеща в областта на компютърните технологии или свързаността в транспорта.

Носителите на престижните международни награди Международен камион на годината, Международен ван на годината и Награда за международен пикап ще станат ясни по време на престижната гала вечер.Ще бъдат връчени и награди за личност на годината в индустрията за 2020 и 2021 г., които отдават почит на институционална фигура за техните действия и ангажираност към индустрията.

SOLUTRANS е изложение, сертифицирано от Международната организация на производителите на моторни превозни средства (OICA). Изданието през 2021 г. е на над 90 000 кв. м изложбена площ и идва с мотото Устойчиви и свързани решения за отговорен транспортен сектор. SOLUTRANS се провежда по традиция на всеки две години в Лион, Франция, с амбицията да подкрепя сектора на автомобилите за работа и да насърчава търсенето на решения на предстоящите предизвикателства.

<< Обратно към новините