Инж. Апостол Минчев, АПИ: Идеята за строителство на АМ Рила е изключително добра

15.07.2021

Инж. Апостол Минчев, АПИ: Идеята за строителство на АМ Рила е изключително добра

Председателят на УС на АПИ инж. Апостол Минчев участва в кръгла маса на тема „Автомагистрала „Рила” - свързаност, коридори, перспективи”.

[✕]Идеята за строителството на автомагистрала “Рила”, известна като далечен южен обход на София, свързващ автомагистралите “Струма”, “Тракия” и “Хемус”, е изключително добра от гледна точка на свързаността и извеждането на трафика извън София. Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Тодор Анастасов участва в кръгла маса на тема „Автомагистрала „Рила” - свързаност, коридори, перспективи”, организирана от Форума за балкански транспорт и Научно-техническия съюз по транспорта.
 
Председателят на АПИ подчерта, че изграждането на АМ Рила би подпомогнало развитието на туризма в Югозападна България, както и икономическите инициативи на региона. Той напомни, че идеята за строителството на автомагистралното трасе датира от повече от 20 години като далечен южен обход на София, но за това време нищо не е реализирано и изрази надежда процедурите по нея да стартират в близко бъдеще.
 
Ще е трудно да убедим държавното ръководство, че са необходими в пъти повече средства за поддържането на пътната мрежа такава, каквато би трябвало да бъде тя в европейска страна, както и да продължи и да се подобри строителството на автомагистрали, което е започнало, но не върви добре, посочи още инж. Минчев.

 

<< Обратно към новините