DAF продаде 1000 камиона от новата генерация

09.07.2021

DAF продаде 1000 камиона от новата генерация

В рамките на по-малко от месец след официалното представяне, DAF вече е получил над 1000 поръчки от клиенти за своите камиони от новата генерация XF, XG и XG⁺.

[✕]Изцяло новата гама превозни средства за транспорт на дълги разстояния ще влезе в производство през октомври и ще постави нов стандарт за ефективност, безопасност и комфорт за водача.

В сряда, 9 юни, DAF представи New Generation XF, XG и XG⁺, първите камиони на пазара, които напълно се възползват от новите европейски регламенти за тегло и размери. Те позволяват кабините на камионите да бъдат по-дълги, за да се постигнат по-добри нива на ефективност, безопасност и комфорт за водача.

Характеристики като оптималните радиуси, конусния дизайн на кабината, извитото предно стъкло и удължението от 16 см в предната част доведоха до топ аеродинамика в бранша. Това допринася за впечатляващо подобрение на горивната ефективност с до 10%, с подобно намаление на CO2.

Повишената безопасност се постига чрез изключително ниски линии на колана за прозорци и модифицирани огледала, представящи изключителен директен изглед, както и функции като новите системи DAF Digital Vision и DAF Corner View. Въртящи се седалки, превъзходен, изцяло дигитален панел с инструменти, релаксиращо легло и вътрешно осветление, увеличено вътрешно пространство (12,5 м3 за XG). Всичко това в комбинация осигурява ненадминат комфорт на водача.

В допълнение, новото поколение DAF представлява изцяло нова платформа, готова за алтернативни електрически батерийни и водородни двигатели, които в момента се разработват в DAF.

„Никога досега в нашата повече от 90-годишна история над 1000 клиентски поръчки не са били постигани толкова бързо след официалното представяне“, казва Ричард Цинк, член на Управителния съвет на DAF, отговорен за маркетинг и продажби.

„Това, което прави този момент още по-специален, е, че новата генерация DAF ще влезе в производство през октомври и повечето клиенти все още не са успели да видят нашите великолепни камиони в реалния живот. Това показва, че сме влезли в бъдещето, като стартираме серия от революционни камиони, които наистина променят бранша по отношение на ефективност, безопасност и комфорт на водача."

<< Обратно към новините