Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Volta Trucks представи прототипно шаси

01.07.2021

Volta Trucks представи прототипно шаси

Volta Trucks, водещ стартъп производител на електрически търговски превозни средства, разкри първото работещо прототипно шаси на Volta Zero.

[✕]Това е първото специално създадено в света напълно електрическо 16-тонно превозно средство за работа, проектирано специално за вътрешната градска логистика.

Първото работещо прототипно шаси Volta Zero е проектирано и построено с помощта на предложената рамка на производствената спецификация, и с компоненти на задвижващото устройство на готовия автомобил. Това включва батерията за високо напрежение, доставена от Proterra, и компактната eAxle - интегрираната задна ос, електродвигател и трансмисия от Meritor. Volta Zero ще бъде първият автомобил за работа в Европа, който ще използва иновативен eAxle за повишена ефективност и обхват.

Volta Zero стартира през септември 2020 г. и неговите иновативни и безопасни дизайн и устойчивост бяха положително приети както от клиентите, така и от градските власти. Демонстрационният автомобил, показан при стартирането на компанията, в момента се представя на клиенти на конференцията Hub Innovation and Technology in Transport (ITT) във Фарнбъро, Великобритания.

Новото прототипно шаси добавя рамка на производствените спецификации и задвижването, и ще може да се движи с нормална скорост на пътя. Очаква се скоро прототипното шаси да започне обширна програма за тестове на полигони, като ще се вземат данните от пилотен автопарк от превозни средства, които се очаква да бъдат доставени в края на 2021 г.

Тези превозни средства ще бъдат тествани от инженерите на Volta Trucks, както и ще бъдат оценени от ключови клиенти, които са се регистрирали за тестване с опция за серийно производство. Те слядва да установят как Volta Zero ще се интегрира в техните операции. След това, в края на 2022 г., ще последва пълномащабно производство на превозни средства по спецификация на клиенти.

<< Обратно към новините