FIA ETRC и ITOY обявявиха уникално медийно партньорство

28.06.2021

FIA ETRC и ITOY обявявиха уникално медийно партньорство

Европейското първенство на FIA за състезания с камиони (ETRC) и International Truck of the Year (ITOY), организация с нестопанска цел, в която членува и сп. КАМИОНИ, обявиха уникално медийно партньорство за разработване на специфични общи интереси.

[✕]Тези теми включват състезанията в ETRC, които ще се радват на широко отразяване в списанията и уебсайтовете на международното жури ITOY и в социалните медии на ITOY. От състезанието на Nürburgring нататък е предвидено и прякото участие на членове на ITOY в нов формат на токшоу, наречен TruckTalk.

TruckTalk ще обхваща състезателни и свързани с бранша теми, например интервюта с водещи личности, безопасност, нови технологии, устойчивост, недостиг на шофьори на камиони. Токшоутата, ще продължават 15-60 минути и ще бъдат разпространявани онлайн, или ще бъдат излъчвани по време на всяко официално събитие от календара на състезанията за 2021 година.

Съгласно споразумението членовете на междумародното жури ITOY ще получат ексклузивно медийно съдържание и достъп до ETRC Digital Media Hub, който има изчерпателен видеоархив, поддържан от изкуствени интелигентни търсачки. Освен това журналистите от ITOY ще получат ексклузивен достъп зад кулисите на състезанията, включително за работата на ETRC и интервюта с ключови фигури.

Членовете на ITOY ще се свържат с партньори и екипи, за да създадат ексклузивно съдържание относно позицията на FIA ETRC като водеща платформа за устойчиви технологии. FIA ETRC и ITOY работят активно и по други съвместни проекти, които ще бъдат обявени в бъдеще.

За наградата Международен камион на годината

Наградата Международен камион на годината (ITOY) първоначално е стартирана през 1977 г. от британския журналист и редактор на списание Truck magazine Пат Кенет. Днес 24-те членове на журито, сред които и издателя на списание КАМИОНИ Снежина Баджева, представляват водещи списания за автомобили за работа от цяла Европа.

През последните няколко години ITOY разшири своята сфера на влияние с асоциирани членове от нарастващите пазари за камиони в Китай, Индия, Южна Африка, Австралия, Бразилия, Япония, Иран и Нова Зеландия. Общо читателите на 24-те списания на пълноправните членове на журито на ITOY, плюс осемте асоциирани членове, надхвърлят един милион души.

<< Обратно към новините