Scania пуска удължени премиум кабини за R и S сериите

17.06.2021

Scania пуска удължени премиум кабини за R и S сериите

Кабините от серията R и S на Scania вече ще могат да бъдат специфицирани с допълнителна дължина от 270 мм. Така те предлагат първокласен комфорт на водачите на премиум камионите за дълги разстояния, но могат да бъдат използвани и за други приложения.

[✕]

Новите кабини се произвеждат изключително от дъщерното дружество на Scania, Laxå Special Vehicles. С представянето на CR23 и CS23 Scania вдига още по-високо летвата при премиум камионите, казва Стефан Дорски, старши вицепрезидент и ръководител на Scania Trucks. И допълва: „Ще включим някои от възможностите на Scania CrewCab в нашите първокласни кабини от сериите R и S. По този начин ние добавяме пространство, което носи допълнителен комфорт и потенциал за множество творчески решения”.

Решението на Scania да предложи удължени кабини, произведени в малки серии, се базира на постоянното търсене на някои пазари на кабини с допълнително надлъжно пространство. С добавената дължина премиум серията S, която е с равен под и вече обра овациите за огромното вътрешно пространство, ще се превърне в мечтана кабина за шофьорите на дълги разстояния, които прекарват много нощи далеч от дома. Те вече ще разполагат с разтегателно легло на Scania с ширина 100 см, без да се налага то да се прибира.

По-дългите кабини CR23 и CS23 могат да бъдат поръчани както с височина на покрива N, така и с височина H. Те са разработени чрез добавяне на необходимите компоненти от модулната концепция на Scania. Допълнителното пространство идва от добавяне на съществуващи компоненти на кабината, което е възможно точно благодарение на модулната система на Scania. Ако обаче целта е повече допълнителни седалки за пътници Scania CrewCab си остава основен избор.

Добавянето на 27 сантиметра към първоначалната дължина от 200 см (измерена от педалите до задната стена) може да звучи незначително, но не е така. Това представлява увеличение на дължината на кабината с повече от 13%, нещо, което определено прави разликата осезаема и отваря възможности за много решения.

„Най-очевидното предимство разбира се е за шофьорите на дълги разстояния. Те винаги търсят удобни и първокласни решения - казва още Дорски. - Дали те ще използват обема за по-голям простор като цяло, или ще изберат по-широко легло, или и двете - предстои да разберем.“
Други клиенти на новите кабини, прогнозират в Scania, могат да бъдат шофьорските школи, както и службите за пътна помощ, които транспортират пътници от аварирали превозни средства.

Първите доставки до клиентите на новите кабини са планирани за третото тримесечие на 2021 г. Плановете на Scania са удължените кабини да бъдат сертифицирана с WVTA още в края на тази година. Но някои страни предварително ще сертифицират кабините за пазарите си.

<< Обратно към новините