Електрическият Irizar ie truck излиза на международния пазар

14.06.2021

Електрическият Irizar ie truck излиза на международния пазар

Още един Irizar ie truck ще бъде добавен към стартиралото производство на първите десет бройки от електрическия камион, анонсирано преди седмица. Този камион е за Швейцария и е първата експортна бройка от новия модел.

[✕]Електрическият камион за Швейцария е плод на споразумението, постигнато с компанията Jebsen & Jessen Industrial Solutions и ще бъде първото, лансирано зад граница от испанския производител.

Договореното превозно средство за Швейцария е 100% електрически триосен камион с конфигурация на задвижване 6x2. Той ще бъде оборудван с йонно-литиеви батерии Irizar с капацитет от 340 кВтч, които могат да бъдат заредени през конектор Combo 2 за 3,5 часа, чрез зарядно устройство на Jema Energy (част от Irizar Group). Зарядното устройство също е част от договора и ще бъде доставено от Irizar е-mobility.

Електрическият камион, поръчан от Швейцарците, е с внушителната товароносимост до 27 тона. Многофункционалното превозно средство, което може да се използва за събиране на отпадъци, градска дистрибуция или различни комунални дейности.

Енергийната ефективност, безопасността, достъпността, гъвкавостта и ползите за околната среда са едни от най-характеристики на това превозно средство. Камионът Irizar ie truck е безшумен и екологичен и отговаря на изискванията за работа в градска среда, без да генерира атмосферно или акустично замърсяване.

Първият електрически камион на испанския производител е оборудван със задвижваща технология, разработена от Irizar Group. Снабден е с ESP, адаптивно окачване и усъвършенствана система за аварийно спиране AEBS. Интегрирана камера и преден радарен сензор са част от системата за предупреждение при напускане на лентата за движение (LDWS).

Кабината с нисък под е само на едно стъпало, отстоящо на 370 мм от пътя. Пневматичната плъзгаща се врата позволява бързо качване и слизане от кабината независимо от страничните препятствия по улиците. Снабдена е с интегрирани сензори, фотоклетка и чувствителен ръб на вратата, за да се избегнат всякакви непредвидени ситуации в тесни пространства. Кабината разполага със сгъваеми седалки за пътниците.

Водачът разполага с отлична директна видимост поради ниското положение на седалката му и панорамните прозорци на вратите. Вместо с огледала за обратно виждане камионът е оборудван с две цифрови камери, които проектират изображение върху екрани в кабината.

Чрез компанията си e-mobility Irizar Group предлага своите услуги за продажба и следпродажбено обслужване на електрически камиони и автобуси. На немския, австрийския и швейцарския пазар тези услуги навлизат чрез партньорство с Jebsen & Jessen Industrial Solutions.

<< Обратно към новините