Голямата премиера на DAF

09.06.2021

Старт на бъдещето с новите поколения XF, XG и XG+

Голямата премиера на DAF

Днес – 9 юни 2021 г., DAF поднесе изненада, като представи изцяло нова гама от камиони. Новите XF, XG и XG + предлагат удължени кабини, 10% подобрена горивна ефективност и следващото ниво на комфорт в кабината. Производството започва до края на годината, а поръчките – още сега.

[✕]

Европейската комисия въведе нови разпоредби за масите и размерите на товарните автомобили с цел да разшири границите по отношение както на намаляването на емисиите (CO2), така и на пътната безопасност и комфорта на водача. DAF е първият от европейските производители на камиони, който представи ново поколение камиони с атрактивен и много аеродинамичен дизайн, използвайки допълнителната свобода, предлагана от новите разпоредби. Производителят от Айндховен обещава водеща в класа горивна ефективност, безопасност и комфорт на водача и затова смята, че новото поколение на DAF ще е играч, който ще промени правилата на играта.

 

Ново поколение XF

Новото поколение XF се отличава с изцяло нов дизайн на кабината с удължение от 160 мм отпред, което осигурява отлична аеродинамична форма, а тя допринася значително за по-нисък разход и по-ниски емисии на CO2. Кабината на новия XF e разположена със 75 мм по-ниско в сравнение с XF Super Space Cab и Space Cab. Подобрена видимост благодарение на голямото предно стъкло, новата форма на страничните огледала и странично стъкло във вратата на пътника. Въпрешната височина в кабината на новия XF е между 1900 и 2075 мм, в зависимост от това къде е застанал водачът.

Ново поколение XG и XG +

В допълнение към XF, DAF представи XG и XG +, създавайки нов пазарен сегмент от най-висок клас, който се възползва максимално от новите правила за масите и размерите. Освен удължението отпред от 160 мм и двата водещи модела разполагат с не по-малко от 330 мм допълнителна дължина в задната част на кабината. Това създава несравнимо пространство за работа, живот и сън. Кабините на XG и XG+ са разположени със 125 mm по-високо от новото поколение XF. Подът не е изцяло равен, но пък това осигурява лесен достъп само с 3 стъпала и чудесна позиция за сядане за отлично директно виждане.

Интериорът на кабината DAF XG предлага вътрешна височина не по-малко от 1 980 до 2 105 мм и - благодарение на удължението в задната част - огромно вътрешно пространство.

Новият XG + превъзхожда всеки камион на пазара, що се отнася до вътрешното пространство. Вътрешната височина в кабината предлага впечатляващите 2220 мм. Моделът XG + е най-модерният модел на DAF, предлагащ най-високо ниво на комфорт и простор на живот, които са уникални в цялата индустрия. DAF е известен с големия си обем на своята Super Space Cab и въпреки това DAF XG+ има 14% повече обем от нея - 12,5 м3 доскоро беше немислимо като обем на кабината на европейски камион.

Има и много новости по силовата линия и по интериора.

Очаквайте повече подробности и видео за новото поколение на DAF.

 

 

<< Обратно към новините