​​​​​​​Mercedes-Benz с две премиери на Truck Expo 2021

08.06.2021

Силвър Стар представя за пръв на българския пазар Actros F и електрическия eSprinter

​​​​​​​Mercedes-Benz с две премиери на Truck Expo 2021

С дигитализация, ефективност и иновативност се отличават лекотоварната и тежкотоварната продуктова гама Mercedes-Benz на Truck Expo 2021 от 10 до 12 юни в Пловдив.Генералният дистрибутор на немската марка Силвър Стар изненада посетителите с две дългоочаквани премиери – на товарния Actros F и електрическия ван eSprinter. Гостите също ще могат да се запознаят с доказалия се лидер в международния транспорт Actros, както и с многофункционалните Arocs и Atego.

При лекотоварната гама - разнообразие от модификации за товарен и пътнически превоз, както и надстройки за международен транспорт, са демонстрирани при моделите Sprinter, Vito и Fuso.

Вярното флийт решение - Actros F
За пръв път в България се представя новият Actros F. Автомобилът е встъпителна крачка в света на камионите Mercedes-Benz и е специално предназначен за клиенти, които търсят функционалност, ефективност и атрактивно съотношение цена-производителност. Моделът се отличава с автентичното ДНК на Mercedes-Benz и въплъщава всички водещите предимства на марката като високо качество, надеждност, безопасност и дългосрочна полезност.Actros F се предлага в общо 17 различни модификации на влекач и шаси-кабина с варианти на задвижването 4х2, 6х2 и 6х4. Освен двата редови 6-цилиндрови двигателя с общо десет нива на предлаганата мощност, на разположение са също така и добре познатите скоростни кутии Mercedes PowerShift 3 със всички възможни комбинации на оси и диференциали. Actros F стандартно е оборудван с Classic Cockpit, както и с конвенционални стъклени огледала. В комбинация с навигационна система и някои други опционални оборудвания, може да се добави и новият 10-инчов централен дисплей Multimedia Cockpit, познат ни от последната генерация на Actros.

Екологичен и икономичен: eSprinter
Първият електрически ван на Mercedes-Benz е конструиран на нова универсална платформа за електрически превозни средства. Електродвигателят е с мощност 114 к.с. и с максимален въртящ момент от 295 Нм. Базовата версия предлага товароносимост 891 или 1045 кг - в зависимост от капацитета на батерията, който може да бъде 35 или 47 нВтч, а товарният обем е 11 куб. м, като отговаря на този при конвенционалните модели.

Пробегът с едно зареждане варира от 120 до 168 км в зависимост от капацитета на батерията. Така градските логистични задачи са лесно постижими с един заряд. Енергийният разход е между 32,5 и 37,1 кВтч/100 км, което прави модела изключително ефективен за бизнеса. еSprinter опционално може да бъде снабден с оборудване за бързо зареждане. С него батерията се зарежда от 10 до 80% за около 25 минути.

<< Обратно към новините