Започва серийно производство на Irizar ie truck

03.06.2021

Започва серийно производство на Irizar ie truck

FCC Medio Ambiente и Irizar се договориха да започнат серийно производство на първите 10 градски електрически камиона Irizar ie truck. Те ще бъдат използвани за събиране на отпадъци.

[✕]

Отличните резултати от тестовете, проведени в различни европейски градове, и удовлетвореността на операторите са довели до това решение. Серийното производство включва двуосни и триосни 4x2 и 6x2 версии. Тази стъпка трябва да допринесе за въвеждането на работеща е-мобилност в градски райони със замърсяване от емисии и шум, както и за намаляване на въглеродния отпечатък и за енергийна ефективност.

Началото на производството е отражение на сътрудничеството през последните години между FCC Medio Ambiente и Irizar. За FCC това е следствие от поетия ангажимент за иновации и подобряване на околната среда в градовете, където компанията предлага услуги. Изборът на Irizar показва, че утвърденият производител на автобуси и електрически автобуси, базиран в Ормайстеги край Сан Себастиан, Испания е най-добрият технологичен партньор в случая.

Irizar ie truck е градски камион със 100% електрическо задвижване, с нулеви емисии, отговарящ на различните нужди на пазара и позволяващ експлоатация в градовете и градските райони, нуждаещи се от драстично намаляване на шума, емисиите и замърсяването с C02. Камионът има 50% по-малко потребление на енергия от конвенционално превозно средство. Всичко това го прави идеален за работа рано сутрин или през нощта, както и в градски районите, обявени за нискоемисионни зони.

Камионът е разработен изцяло от компаниите на Irizar Group. Всички технологии – на електрическата силова линия, съхранението на енергия и управляващата електроника са собствени. Това сега се съчетава с повече от 100 години опит на FCC Medio Ambiente в комуналните услуги.

Дизайнът, функционалността и достъпността са някои от характеристиките, които правят камиона уникален на пазара. ie truck се отличава с модерен естетичен дизайн. Кабината е с нисък под и достъпът е само с едно стъпало на 370 мм от пътя. Това прави ie truck превозното средство с най-ниска височина на достъп на пазара в момента. Комфортът, безопасността, оптималното зрително поле и ергономичният достъп до всички контролни прибори са били от основно значение при проектирането на позицията на водача.

ie truck бе представен за пръв път през 2018 г. от e-mobility - подразделението за електрическа мобилност на испанския производител, базирано в Адуна и съсредоточено върху разработките на електрически превозни средства. Градският камион беше показан на Конгреса за устойчива градска мобилност SUM в Билбао през 2019 г. и първият му прототипът бе използван за събиране на отпадъци от FCC Medio Ambiente. Камионът е носител на редица награди - World Smart City Awards в категорията Иновативни идеи от Световния конгрес Smart City Expo 2019, награда през 2019-2020 г. на Европейските бизнес награди за околната среда (EBAE) в категория „Развитие на високоефективни, модулни и самоносещи платформи на електрическа тяга за градски услуги ". През тази година пък бе отличен като екологично индустриално превозно средство на годината в Испания с награда, присъдена от групата Editec.

<< Обратно към новините