АПИ вече е с ново ръководството

27.05.2021

АПИ вече е с ново ръководството

Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) вече има ново ръководство. Това бе официално потвърдено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

[✕]


 

Апостол Минчев е назначен за председател на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура“. Досегашният председател Георги Терзийски, както и членовете на УС на АПИ инж. Иван Досев и проф. Олег Асенов са освободени от постовете им заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г., съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Новият председател на УС на АПИ Апостол Минчев е строителен инженер по транспортно строителство със степен магистър. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

За член на Управителния съвет на агенцията е назначен Веселин Пейков. Той е строителен инженер в направление изграждане на писти и магистрали с опит по специалността и в други държави. Инж. Пейков има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки.

За член на УС на АПИ е определен и Ивайло Денчев, който също е инженер по пътно строителство. Досега е бил директор на Областно пътно управление Плевен, като преди това е бил и на други позиции в него. Работил е и в частния сектор.

<< Обратно към новините