SM-Trailers ще представлява Schwarzmüller за България

26.05.2021

SM-Trailers ще представлява Schwarzmüller за България

Schwarzmüller Group променя своята бизнес политика в България. От месец април продажбите на нови превозни средства и обслужването на клиенти вече се правят от SM-Trailers, вместо от Schwarzmüller България.

[✕]Компанията е представена на две локации, а мениджърите й работят от десетилетия в транспортния сектор, се казва в официалното изявление. От Schwarzmüller очакват промяната в България да доведе до ускорен растеж, по подобие на успеха с подобен ход в Словакия.

Schwarzmüller вече продава една трета от всички нови ремаркета в Източна и Южна Европа. Това обяви главният изпълнителен директор Роланд Хартвиг в седалището на компанията в Ханзинг във Фрайберг (Горна Австрия).

„При сегашните пазарни условия в няколко страни от Източна Европа да имаш собствена организация може би не е изгодно“, обясни Хартвиг. Вместо постепенно да развиваме малко дъщерно дружество, споразумението с ефективна компания-партньор може да позволи по-бързо да постигнем целите на компанията. Schwarzmüller затвори представителството си в София и сключи ексклузивен договор със SM-Trailers. SM-Trailers има представителства в София и Бургас за продажба на нови превозни средства, но също така и за поддръжка, ремонт и доставка на резервни части.

С приблизително 2000 броя продадени ремаркета годишно пазарът в България реализира около половината обеми на този в Австрия. Понастоящем в България Schwarzmüller има нисък пазарен дял, казват от компанията. При новите условия Schwarzmüller очаква да успее да постигне пазарен дял от десет процента, т.е. 200 превозни средства още през следващата година. „Това е доста реалистична цел и зависи от това колко бързо можем да повишим профила на марката. С SM-Trailers намерихме подходящия партньор за тази задача“, подчерта Хартвиг.

Да припомним, че през януари 2021-а Schwarzmüller получи първия голям договор за новите си превозни средства за дълги разстояния именно от България. Фирма GOTMAR, специализирана в преработването на термопластмаси, поръча 60 ремаркета POWER LINE Cargo. Превозните средства ще се използват в България предимно за превоз на напитки. Те бяха доставени у нас през месец април. „Увеличението на производителността убеди българския ни клиент. Те превръщат автопарка си от полуремаркета в съчленени камиони с POWER LINE ”, коментира изпълнителният директор Роланд Хартвиг.

<< Обратно към новините