Scania организира Форум за устойчив транспорт 2021

12.05.2021

Scania организира Форум за устойчив транспорт 2021

Форумът за устойчив транспорт събира световни лидери, за да насочи фокуса към преминаването към транспортна система без изкопаеми горива.

[✕]


 

На 19 май Scania организира третия Форум за устойчив транспорт, с пряко предаване от Стокхолм. Събитието обединява влиятелни лидери и новатори в бранша. Бизнес лидер, предприемач, филантроп и активист в борбата срещу глобалното затопляне, сър Ричард Брансън, е основният лектор.

Домакин на форума ще бъде професор Йохан Рокстрьом, един от водещите световни изследователи по въпросите на устойчивото развитие и директор на Потсдамския институт за изследване на въздействието върху климата. Заедно с лекторите и участващите в дискусията, представляващи правителства, градове, международни организации и бранша, Рокстрьом ще проведе динамично събитие, включващо панел с лидери в индустрията, демонстрация на инициативи за устойчив транспорт и задълбочена дискусия.

В допълнение към сър Ричард Брансън, лекторите тази година включват международно признати имена като Найджъл Топинг, известен активист от Великобритания в борбата за опазване на климата и Кристиана Фигерес, съосновател на Global Optimism и движещата сила зад Парижкото споразумение.

Транспортният сектор представлява значителен дял от глобалните емисии на CO2. С урбанизацията и социалното и икономическо развитие, необходимостта от превоз на хора и стоки се увеличава. Не на последно място, по време на пандемията стана ясно, че транспортът е жизнената сила на функциониращото общество и е очевидно, че напредъкът в транспортната екосистема ще допринесе за постигането на много от целите за устойчиво развитие.

„Scania взе решение да бъде активен лидер в преминаването към устойчивост в транспортната индустрия. Можем да постигнем тази промяна заедно. За да ускорим темпото, ние събираме лидери и отговорни фактори, вземащи решения, на Форума за устойчив транспорт, за да обсъдим преминаването към устойчив транспорт “, казва Кристиан Левин, президент и главен изпълнителен директор на Scania.

Форумът ще се фокусира върху дискусии относно сътрудничеството, което сега се изисква в транспортната екосистема, както и политиките, необходими за ускоряване на въздействащите промени през следващото десетилетие.

„В Scania ще продължим да формираме свят на мобилност, който е по-добър за бизнеса, обществото и околната среда. Преди година публикувахме научно обосновани цели за намаляване на въглерода като първата компания в нашия сектор. С нашия непоколебим ангажимент се надяваме да вдъхновим и предизвикаме другите в по-широката транспортна екосистема да се присъединят към нас за постигане на целта от Парижкото споразумение “, казва Левин.

<< Обратно към новините